Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

GONDOLATOK /6. Társkereső típusok,

2017. június 05. 20:54 - Barányi Ági

avagy csodavárás felsőfokon és egyéb nyalánkságok!

Társkereső típusok

Egy dolgot mindenkinek baromira szem előtt kell tartani:

A társkereső iroda LEHETŐSÉG és nem pedig MEGOLDÁS!

A lehetőséget mi adjuk, de a megoldás a te kezedben van!

Ezt nagyon sokan nem akarják meghallani, mert mi emberek szeretjük, ha valaki megoldja helyettünk az életünket, vagy legalább is néhány problémánkat.

 PEDIG SENKI NEM FOG helyettünk semmit megoldani! (Ha mégis, annak mindig nagy ára van!) Igen, mi emberek úgy gondoljuk, hogy fizetünk, aztán hátradőlünk egy virtuális fotelben és várjuk a csodát! A csodavárás nagyon megy nekünk! Igen a párkeresés rohadtul nehéz dolog, megtalálni azt, akivel a legjobban passzolunk. Szerintem ez az élet legnagyobb kihívása. Tudom, hogy most magam ellen beszélek, de senkit nem akarok ámítani.

 

Tapasztalataim szerint a leggyakoribb társkereső típusok.

 

1.  CSAPDÁBAN: 

Az   az ügyfél, aki 100 – szor belemegy ugyanabba a csapdába, pedig nem kéne. Aki 100 – szor elhiszi Böbének/Jóskának, hogy csak őt szereti, és senki mást, és ezért 100 – szor visszafogadja a szerelmét, aki 100 – szor megcsalja. És ez után megkérdezi tőlem az irodában, hogy mit tegyen?????

No, szerinted mit? Ja, és hab a tortán, hogy a következő kapcsolatban is pontosan ugyan így jár! (Erre majd lesz egy döglesztő történetem)

 

2, ALKALMAZKODJ:

Nagyon elfoglalt, átlagos anyagiakkal, de állandóan spórolós ügyfél:

ez a típus finoman szólva „beosztó, nem nagyvonalú fajta” aki szintén annyit dolgozik, hogy soha semmire nem ér rá. Ha beleférsz a munkarendjébe, akkor lesz ideje rád, ha nem férsz bele, akkor nem lesz ideje rád!!

 

Vagyis te mindig CSAK A MÁSODIK HELYEN LESZEL!.

Tetszel neki, vágyik rád, veled semmi baj nincs, sőt, álmai nője vagy, csak a rohangálásai között van rád kb. napi 10 perce.

Ha azzal beéred, akkor jó, ha nem, akkor nem. (volt ilyen kapcsolatom, én nem értem be ennyivel) Az ilyen férfiak belemenekülnek a munkába, de mi elől is menekülnek?

Tapasztalataim szerint, saját maguk, saját érzelmeik elől. Ez annyira tipikus, hogy az hihetetlen!

Nincs idejük, nem akarják megélni az érzelmeket: van egy órám a szerelemre, mert tudod, mennem kell! Ja, amúgy este holt fáradtak. Kellene a kapcsolat, legyen mellette egy szuper társ, de a „FÉRJÉL BELE AZ ÉLETEMBE”című játékot játsszák egész életükben, a házasságuk is pontosan erre ment rá, de NEM AKARJÁK ÉSZREVENNI!

 

Pontosan mit: hogy egy nőnek ez kevés!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Egy hölgy ügyfelem elmesélte tapasztalatát az ilyen típusról:

 

Már az első beszélgetésükkor kifejtette, hogy: ettől - eddig dolgozom,

utána sportot nézek a tv-ben,

hétvégén kézi meccsre járok, meg ide, meg oda,

szóval, ha ez neked így jó, akkor próbáljuk meg.

Hát nem próbálták meg…!

Vonzalom, bizsergés, vágy, az együtt lét varázsa, no, ezeknek még a gondolata sem érintették meg a férfit, mert a racionális szempontok elsődlegesek voltak és mindent háttérbe szorítottak. Szupi nem? 

 

3.    ÁLMOK:

Az ügyfél, a regisztrálás után, ahogy az kell, randizik, próbálkozik, de valamiért nem jön össze a dolog. No, miért is? Mert bizony sokszor, bazi nagy falakat építünk, vagyis csak ilyen, meg csak olyan, meg csak amolyan megálmodott hölgyek, urak jöhetnek szóba.

 

Félre értés ne essék, én nem azt akarom mondani, vagy javasolni, hogy ne legyen igényünk, vagy a nekünk nem tetsző, bunfordi, bugyuta  emberekkel is találkozzunk, csak azért, hogy legyen valakink, hanem azt, hogy ha irreális gátakat emelünk, akkor bizony nehéz dolgunk lesz pl.:

 

hölgy keres: egyetemet végzett/40,5 évestől – 42,5 évesig,/193 cm – 196cm /73kg – 75kg/ 10 nyelven beszélő/gazdag vállalkozót

 

férfi keres: 32év – 34év/160cm – 165cm/40kg – 50 kg/ne legyen gyereke, de ha van, legalább 15 éves legyen!!! És ez a férfi 200 kg.

 

Minél reálisabb az igény, annál nagyobb az esély! Ezt tudni kell!

 

4.    MÉLTÓSÁGOS ÚR/NŐ

 Aki várja a sült galambot, vagyis „fizettem, hozd elém a leendő páromat”! Ő valóban passzív akar maradni, neki semmilyen plusz energiájába ne kerüljön ez a dolog. lenne ugyan ideje rá, de még hajlandóságot sem mutat semmilyen keresésre. Nekem mindig furcsa ez a helyzet, hogy valaki nem szeretne részese lenni a saját életének. Miért is, no, ennek is bizonyára megvannak mélyebb gyökerei.

Lesz is egy ilyen érdekes történetem!

 

5. CSODÁLJ ENGEM:

Nagyon elfoglalt, sikeres ügyfél: ő annyit dolgozik, hogy soha, semmire nem ér rá, társat keresni, meg különösen nem.

Ő az, aki nagystílűen eljátssza, hogy fogalma sincs, hogy tőle miért váltak el, mert mindenünk megvolt, de amúgy ez (látszólag) nem is nagyon érdekli, csak jöjjön már egy új kapcsolat!

Ő az, akinél a pénz visz mindent, vágyik ugyan az érzelemre, szeretné megkapni, de annyira még sem fontos, mint a pénz.

Ő, kvázi nem is érti, hogy miért nincs rendben a családi élete,

ja, hogy 100 x megcsalta a másikat, az igaz, de cserébe viszont mindent megadott a családjának, akkor mi a probléma?

Ez a típus nem fukar, sőt inkább gáláns és gyors sikert akar.

Szóval, a nagy duma után elkezd randizni, jöjjön a csini csaj, aztán indulás egzotikus nyaralásra.

Az a lényeg, hogy ájuljon el tőlem és csodáljon engem! Szupi nem?

Ilyen történet is lesz!

 

Természetesen ezek a példák, női és férfi viszonylatban egyaránt értendők.

Ez után jön a kudarc, hogy itt nem lehet párt találni, itt nincsenek megfelelő hölgyek/urak, ez nem jó hely, pedig jó hely!

Én személy szerint rengeteg ügyfél egymásra találásában bábáskodtam és nagyon sok esetben saját megérzésemre hagyatkozva hoztam össze párokat. Ezeket a sikereket mind megosztom veletek.

 

Irodai regisztráció, mint minőségi lehetőség

 

Aki belép egy ilyen irodába, döntés előtt áll, és a pénzéért elvárja, hogy mindent megtegyünk azért, hogy megtalálja a párját és ezt meg is kapja tőlünk!  Vagyis minőséget akar és minőséget is kap. Ez természetes.

Segítünk a keresésben, de nem helyette tesszük.

Én soha sem garantáltam senkinek, hogy biztosan megtalálja a párját, mert ez nagy hazugság lenne.

 

Szeretném bővebben kifejteni a minőség fogalmát: „valaminek a jóságát mérjük vele, megfelelés a vevő várható igényeinek kielégítésére”

 

A minőség alatt nem azt értem, hogy bejön valaki, leül a fotelba, behunyja a szemét, elképzeli leendő párját, aztán kinyitja és ez a valaki ott áll előtte.  Sajnos, ez még nem a Csipkerózsika társkereső! 

 

Ez ettől egy kicsivel bonyolultabb folyamat! Nem is azt tartom minőségnek, hogy aki bejön hozzám, csak okos, magasan  kvalifikált, tökéletes alakú, menő csávó vagy szuper hölgy lehet, divatos ruhában, sok pénzzel, gyönyörű kocsival és én, majd hasonló társsal hozom össze.

Hanem, igenis első körben azt értem minőség alatt, hogy felvállalja önmagát, tehát komolyan gondolja, önmagáról is hiteleset állít, és mást sem szeretne becsapni. 

Aki belép egy ilyen irodába, az tuti, hogy ő,- ő, és nem a 20 évvel ezelőtti énje.  Biztosan változtatni akar a sorsán, ami nagyon tiszteletre méltó.

 

Az akarata, az elszántsága már egyfajta minőség. Aztán az intimitás, hát igen, mindenki másképpen éli meg életének ezt a nehéz szakaszát, segítséget, törődést, biztatást szeretne, ezért fordul egy irodavezetőhöz.

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

 

(Társkereső irodámat itt megtalálod: http://vac.ctk.hu) 

 

 

Folytatás pár nap múlva: Hatalmas társkeresős bakik, avagy mitől röhejesen ciki egy fotó, egy megjelenési név, vagy egy adatlap?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valakikell.blog.hu/api/trackback/id/tr8212565781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása