Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

TÖRTÉNET/ 28. A XXI. szd. társkeresős átverései,

2018. február 11. 21:42 - Barányi Ági

avagy, ők se hitték volna! III. RÉSZ

Kedves Olvasóim!

 

Soha nem kértem megosztást, mert én is utálom, ha befolyásolnak, de ez a HAZUG EMBER, MÉG MOST IS KÖZTÜNK ÉL és gátlástalanul szedi az áldozatait. Tudja meg mindenki, járja körbe az országot ez az igaz történet!

Fogjunk össze, hogy soha többé, ne csaphasson be senkit!

Aki érintetnek érzi magát, és elmesélné, csak nekem, privátban várom!  

 

Ebből a szappanoperából, már nem volt kiszállás, ezért eldöntöttük, hogy nem hátrálunk meg, sőt „felvesszük Columbo hadnagy ballonkabátját” és elkezdjük a MAGÁNNYOMOZÁST!

Hajtott minket a tehetetlen düh, mert éreztünk valamit, amit szerettünk volna, nem érezni.

Ez olyan volt, mint a filmekben, mikor a főszereplő agya már veszi a jeleket, de a lelke még „topog, hezitál”, aztán egyszer csak, pofán csapja a felismerés – ÁTVERTEK!

 

Viharfelhők!

Az első bombát, teljesen akaratlanul, a 4 gyermekes lakatos „robbantotta”fel, aki folyamatosan érdeklődött a szórólapjai iránt, de mind hiába!

Ez volt az a pillanat, amikor Katalin is „szagot”kapott, mert ő is ugyan így járt, és az ő 20 ezer Ft – ja is Bálintnál landolt.

Hívogatta is a „drága embert” akinek egyre gyakrabban romlott el a telefonja, vagy éppen tárgyalt és véletlenül, lehalkítva maradt…!

Szóval, jöttek a gusztustalan, átlátszó, gagyi kifogások, amik egyre nyilvánvalóvá tették az átb…s tényét!

 

Katalin kötődött a férfihoz, magyarázatot várt, még hinni akart neki, titkon remélte, hogy a férfi szerelme tiszta és minden félreértés megoldódik.

Menteni akarta a menthetőt, de már hajtotta a bizonyosság vágya!

Szegény feje, még nem tudta, hogy mi vár rá!

 

Amikor Bálint méltóztatott felvenni a telefont, egyre hűvösebb, tartózkodóbb, kimértebb hangon beszélt, nyöszörgött, magyarázkodott, érezhetően „táncolt” kifelé a történetből.

Felháborítóan szemét módon kezdte „szívatni”őt.

 

Nézd Kati, - mondta, rájöttem, hogy nekem nem való a párkapcsolat, mert te, nem bízol bennem. Ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan te elképzeled, akkor „összeesküvés” elméletet gyártasz, és nem hiszel nekem.

Te nem a való világban élsz, így én nem tudok ebben a kapcsolatban megmaradni!  

Ugye milyen szuper duma?

Szóval még a „kedves embernek” állt feljebb, próbálta „visszadobni a labdát”, és csavarni a lelkét!

De hála Istennek Kati kezdett visszatalálni régi önmagához, és egyre erősödött benne, a „no, én ezt nem hagyom annyiban érzés”.

Nyilvánvaló volt, hogy ez már nem a kettőjük szerelméről, hanem sokkal, de sokkal többről szól.

 

Hát, jöjjön, aminek jönnie kell, - mondta Kati, akkor NYOMOZZUNK! 

 

Íme, a viperafészek!

Ez a kapcsolat, 2017. április végétől – júliusáig tartott, vagyis alig 3 hónap alatt kopasztott meg mindenkit. Amikor kezdett kivilágosodni az elménk, szerencsére még forró nyomon voltunk és segített az „átkozott”vagy inkább „áldott” internet!

LÁSSUK!

1.     Bálint a barátnőmtől még júniusban 25 ezer Ft –ot kért el, az augusztusi

 SZIGET fesztiválon lévő árusítási lehetőségért, „amit valaki éppen visszamondott”. Budapestről szóló prospektusokat árultak volna.

Kati a neten megtalálta a szervezőket.

Telefonált ide – oda, legalább 100 helyre, ilyenről nem is hallottak!

2.     Egy másik pályázat, amiért 17 ezer Ft – ot kért, szintén kiadványok árusítására, egy helyi közintézmény támogatásával. Felhívta a hivatalt, ahol nem is hallottak róla!

3.     Újabb keresgélés, újabb találat a neten: egy sportegyesület honlapján emberünk neve mellett ez a meghökkentő kérdés állt:

 

X Bálint, azt a pénzt, amivel 2015 augusztusa óta tartozol, mikor adod meg?

 

Te szentséges ég, ugye ilyen véletlenek nincsenek, ez a férfi mindenkinek tartozik, mindenkit átvert!

Kapirgálásunk egyre beljebb vitt a rejtelmekbe.

A szerencsétlen lakatos, aki több mint egy hónapja várt a szórólapjaira, újra érdeklődött, Katalin pedig egyre kínosabban érezte magát.

Bálint, ugyan nem mondta ki, de tuti, hogy egyetlen egy darabot sem nyomtattatott, vagyis az egész, kamu volt!

A 4 gyerekes családapától is volt pofája elvenni a 20 ezer Ft – ját, úgy, hogy már akkor tudta, hogy átveri, mikor elvette a pénzt!

Mellesleg Katalinnak is tartozott a beígért és kifizetett szórólapjaival.

 

Az elkeseredett barátnőmnek, semmilyen más fegyver nem volt a kezében, mint rendszeresen hívogatni, amit nyilvánvaló piszkálásnak szánt.

Amikor Bálint nagy kegyesen felvette a telefont, Kati felszólította, hogy adja már meg legalább ennek a szerencsétlen embernek a pénzét, továbbá, számon kérte a róla szóló, neten talált bejegyzést is.

Válasz: ja, ez nem anyagi, hanem szerelmi ügy volt, a csaj, így akar bosszút állni.

Bálint, ez akár hihető is lehetne, ha most nem tartoznál fűnek – fának! 

 

A dolgok addig fajultak, hogy Katalin feljelentéssel fenyegette meg, ha nem adja vissza a közel 200 ezer Ft – ját.

A férfi látszólag megijedt, hajlott rá, de újból az évszázad cumijával etette meg, mégpedig, a „biztonság kedvéért” a pénzt, letétbe helyezné egy ügyvédnél!

No, ez az időhúzás magasiskolája volt, mert csinált is valamit, meg nem is, el is ismerte a tartozását, meg nem is, kvázi lenyugtatta a kedélyeket, úgy, hogy érdemben semmi nem haladt előre.  

Az ő általa kitűzött időpontban pedig, soha nem jelent meg az ügyvédnél, amivel szemét módon tovább heccelte Katalint. 

 

A facebook lett a hurok a nyakán!

Tovább nyomoztunk az interneten, ahol Bálintunk neve kapcsán, egy ház eladásba ütköztünk, csakhogy a telefonszám nem az övé volt.

NŐ/1.

Katalin azonnal felhívta a számot, kicsöngött, - felvette egy női hang!

Igen tessék! – Egy szélhámost keresek! BUMMM!

A személyleírás után kiderült, hogy ez a gazember 10 éve, a házat áruló hölgy férje!

Hát ez fasza, mert mi úgy tudtuk, hogy Bálint nőtlen! Ja, és a ház a hölgy tulajdona, ő árulta!

Katalin elmondta, hogy kb. 3 hónapja tart a kapcsolatuk és mennyi pénzt zsarolt ki tőle. A feleség, ezen dolgok ismeretében, úgy döntött, hogy kidobja! (látszólag)

 

Tovább nyomoztunk, a facebook ismerősei közül, találomra 3 nőt választottunk ki, majd megszólítottuk őket: milyen a kapcsolatuk, mit tudnak X Bálintról?

No, most figyelj!

A brutális felismerések!

NŐ/2.

Nevezzük Aliznak, aki hivatalos helyről ismerte, ezért azonnal felvilágosított minket, hogy nem X Bálintnak, hanem Z Alfonznak hívják, Bálint csak az írói neve. Beszarás!

Aliz korábban munkát keresett Bécsben, emberünk lánya, elvileg ott élt, ezért segítséget ígért, (mondta ő), de a közvetítésért 30 ezer Ft – ot kért el.

Közben a hölgy talált magának másik munkát, ezért tárgytalan lett a közvetítés, de a díját nem kérte vissza, mondván, Bálint nem tehetett róla, nem az ő hibájából hiúsult meg az üzlet. EZT MEGÚSZTA!

Csak szegény hölgy azt nem tudta, hogy Bálint ugyan a pénzt elvette, de átb..ós múltjából ítélve, a kisujját sem mozdította meg az állásért, vagyis, őt is átverte, csak nem derült ki!

NŐ/3.

Nevezzük Manyikának, Z Alfonz, alias, X Bálint, anno iskolatársam volt,

Egy szép napon rám írt a facebookon, hogy te annyi sok jót cselekedtél velem, ezért szeretnélek megajándékozni egy izraeli úttal.

Emlékszem, hogy mindig ide vágytál, tartozom neked annyival, hogy hozzájuttassalak, egy elszalaszthatatlan lehetőséghez.

Meg kell a szívnek szakadni, vagyis, arra akarta rávenni, hogy adjon neki 100 ezer Ft – ot, ő mindent lerendez, és sutty, már repülhetnek is Jeruzsálembe!

 

Manyika nem fogadta el az ajánlatát, valószínűleg ösztönből.

Békében váltak el, mert ő egyáltalán nem tudott az átverős múltjáról.

NŐ/4.

Nevezzük Évának, barátnőm felvette vele a kapcsolatot, aki szintén facebook  „ismerőse” volt.

Kedves Éva, nem véletlenül hívom, van egy közös ismerősünk, X Bálint, aki engem nagyon csúnyán átvert.

Ön tudja - e, hogy ez a férfi, nem az a férfi?

Vagyis ezt a férfit tulajdonképpen, Z Alfonznak hívják?

A hölgy sokáig hallgatott, nem akart Katalinnal beszélni, aztán a kíváncsiság erősebb volt és visszahívta.

Elmondta, hogy nem tudott mit kezdeni a szavaival, a döbbenettől, szó szerint sokkot kapott, mert ezzel a férfivel több hónapja megosztja az életét, az intim dolgait, vagyis hónapok óta nála lakik.

 

Éva teljesen elképedt a dolgok hallatán, majd megkérdezte, hogy ki ez a férfi egyáltalán? Barátnőm nem kertelt, belevágott a sűrűjébe, mert tökéletesen meg volt győződve róla, hogy őt is átvágta, de nem is akár, hogyan!

Egyeztették, hogy mind a ketten ezen a társkeresőn ismerkedtek meg vele, egyeztették, hogy „kajakra” ugyan azokat a szerelmes, szavakat írta mindkettőjüknek, majd ugyan azt hazudta, hogy elvált, és a felesége kidobta. 

 

Az a bizonyos könyv!

Éva elmondta, hogy elkért tőle 50 ezer Ft – ot, egy könyvkiadói pályázatra, mondván, segítsen ebben, mert ezzel 400 ezret lehet nyerni úgy, hogy a Megdonals még ad hozzá 350 ezret. Neki azt adta elő, hogy a könyv írója óvónő, aki már életvitel szerűen Bécsben él, és őt kérte meg, hogy egyengesse ennek a könyvecskének az útját, mert a szerzőjét már nem érdekli a dolog, lemondott róla.

 

Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy az irományt, nem megkapta, hanem lenyúlta.

Katalin a könyvet illetően teljesen képben volt, így hitelesen tudta tájékoztatni Évát, aki ezek szerint, egy lopott szellemi termékhez adta a pénzét.

Évát, úgy felkavarta és kiborította a dolog, hogy egyik este a lányával, „tetemre hívták” Bálintot.

Összecsomagolt cuccal várták, amikor megérkezett, azonnal számon kérték tőle az igazságot, látni akarták a személyi okmányait, amin bizony Z Alfonz volt. Lefotózták és megfenyegették, hogy feljelentik.

A férfi próbálta menteni, ami menthető, ”de ha ezekben hazudtál, mindenben hazudni fogsz” címszóval KIDOBTÁK!

Az már csak hab volt a tortán, hogy Éva rokonának is ajánlott 100 Euróért állást Bécsbe, amit ki is fizettek neki. A hitegetés megvalósult, a közvetítés nem.

 

Vissza az ellopott könyvhöz!

Barátnőmnek volt egy régi ismerőse, aki évek óta gyerek verseket írt.

Mikor ezt Bálint meghallotta, erre is héja módszerrel repült rá és azonnal talált, egy milliós nyereményt hozó, Benedek Elek pályázatot - micsoda véletlen! Ebben a könyvecskében, rendkívül humoros illusztrációk is voltak. 

Szerzője, már korábban, saját erőből, néhány példányt megjelentetett, de a további sokszorosítás, pénz híján befulladt.

Bálint ebben, nagyon nagy fantáziát látott, ezért, fel akarta karolni.

Úgyhogy, azonnal megcélozta a nagy haszonnal járó lehetőséget. Katalint is bevonta ebbe, ne szalasszuk el ezt a remek pályázatot, azonnal vágjunk bele, szerencsére egy jó barátom ezt is megírja, ezért most 19 ezer Ft – ot kérek tőled.

És barátnőm a siker reményében, újfent fizetett.

 

A rafinált Bálint, egy példányt a könyvecskéből eltett, mondván így könnyebb szponzorokat találni, szóval ezt a könyvet, pár nap múlva, már Pesten egy újabb hölgynek mutogatta, akit véletlenül pont Évának hívtak.

 

Itt kapcsolódik egymáshoz a két történet mert ez a könyv, ugyan az a könyv!

 

 

A következő, befejező részben jön a java!

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

(Társkereső irodám elérhetősége:06/20/566-50-47 http://vac.ctk.hu) 

 

Folytatás pár nap múlva: IV./ összegző RÉSZ

A XXI. szd. társkeresős átverései, avagy ők se hitték volna!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valakikell.blog.hu/api/trackback/id/tr3813657118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása