Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

GONDOLATOK/12. (fontos) Az első randi 13 parancsolata

2017. július 28. 20:58 - Barányi Ági

avagy, az a pillanat, amikor elront(hat)om!

1.     Soha ne vigyél első alkalommal senkit a lakásodra! (ha csak nem mást akarsz) Bármilyen kedvesnek, aranyosnak látod, senkiről sem tudhatod, hogy kicsoda ő valójában? Mi sem tudunk kezességet vállalni senkiért. 

 

2.     Kizárólag nyilvános helyen találkozz mindenkivel! Innen ugyanis, akkor jössz el, amikor akarsz! 

 

3.     Soha ne úgy menj a randira, hogy „társat akarok, ha beledöglök is”, mert ez feszessé és merevvé tesz.

     Aranyszabály: először csak ISMERKEDNI és HÓDÍTANI akarj!

 

4.     Az első 4 másodpercben eldől, ha valaki megtetszik! (a tudomány szerint) Ez nem jelent még túl sokat, de ha kölcsönös, akkor elindulhat valami. Ezt hívják szimpátiának!

5.  Ha valaki egyáltalán nem tetszik, akkor nem hitegeted, mert az ronda dolog. Lehet, hogy legközelebb te kapod meg ugyan azt és nagyon keserves lesz!

6. Soha ne tedd meg azt, hogy ha valaki nem tetszik, oda se mész hozzá! A minimális emberi tiszteletet meg kell adni. Mivel nem tetszhetünk mindenkinek, kb. fél óra után azt mondod: szerintem mi nem egymást keressük, sok sikert kívánsz, elköszönsz, határozottan felállsz és eljössz! (ezért kell nyilvános helyen lenni)

7.  Soha ne bonyolódj bele olyan kérdésekbe, hogy: miért nem tetszem neked? 

     ERRE NINCS, MEGFELELŐ VÁLASZ! A tetszés az nem tudatos dolog, hanem zsigeri. Ha valaki megtetszik, akkor a fizikai lénye + kisugárzása együtt hatnak. Ennek a boncolgatásából csak rosszul jöhetsz ki

8.     Soha ne menj moziba az első randin, mert az személytelen, semmitmondó, és nem te vagy a fontos, hanem a film.  A mozizást egyedül is megteheted. Itt a cél a beszélgetés, az ismerkedés, egymás szemrevételezése!

 

9.    Soha ne mesélj órákig magadról, mert ha valami dögunalmas, hát akkor az, nagyon. Azonnal felmerül a másikban, hogy emellett a nő/férfi mellett, én mikor jutok szóhoz, mikor fogom én őt érdekelni?

 

10.  Az első randin soha ne beszélj órákig a volt feleségedről/férjedről, barátnődről/barátodról, főleg ne dicsérd, ne magasztald, ne sóvárogj utánuk, mert ha valami ellenszenves és menekülésre késztet, akkor ez az! (a „rémtörténeteim”között volt ilyen)

 

11.     Soha ne meséld el, (főleg nem apró részleteiben) semmilyen egészségügyi problémádat! Egy barátnőm az első randiján, egy órán keresztül végighallgatta a pasi tüdőgyulladásának legapróbb részleteit is! Ugye el tudjátok képzelni a szitut…? Mikor nagyobb levegőt vett, hogy félbe szakítsa, - no, még ezt elmondom, - szöveggel a férfi folytatta! Ez egy agyrém, ilyenkor udvariasan, de határozottan felállsz és eljössz!

 

12.     Soha ne akarj senkit megmenteni! Ez az érzés nem vonzalom, nem szerelem, hanem anyai ösztön. Ha a kapcsolatban nem NŐ, hanem gondoskodó anyuka akarsz lenni, akkor rendben van,(ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne segítsük, ne oltalmazzuk a párunkat). Hanem azt, hogy ha már az első benyomás nyögve – nyelős, és mi alapvetőleg, nem ilyen társat akarunk, -  de hát elmegy , meg olyan aranyos, és már olyan régen egyedül vagyok, -  kvázi rábeszélem magam a másikra, annak mindig rossz vége lesz! 

13.     Merjünk randizni, merjünk kapcsolatot teremteni, aztán úgyis elindul valami! Ha ezután nagyon nem úgy alakul, ahogyan azt mi elképzeltük, merjünk lépni még az elején. Ne bonyolódjunk bele semmibe, ha a lelkünk mélyén érezzük, hogy nem jó.

 

Szóval: MERJÜNK ÉLNI, ne csak éldegélni!

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

 

(Társkereső irodámat itt megtalálod: http://vac.ctk.hu) 

 

Kedves olvasó, Blogger Ági szabadságra megy,

folytatás aug.7-én egy izgalmas résszel, címe:

 A lelkünk mélyén tudjuk, hogy kire várunk, avagy, mindennek eljön az ideje!

(az tuti) 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valakikell.blog.hu/api/trackback/id/tr2412697513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása