Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

Velem biztosan „valami baj” lehet, ha nem találom a páromat?

2017. április 20. 16:59 - Barányi Ági

GONDOLATOK/1. a „valami baj lehet velem” téveszméről

NEM, nincsen semmi baj!

Nagyon sokszor és sokan felteszik nekem ezt a kérdést. Ez a blog ugyan a pártalálásról szól, de szeretném már a legelején leszögezni,és felmenteni azokat az embertársainkat, akár nő/ férfi,hogy semmilyen baj, és probléma nincs azzal, aki egyedül él! Ha ő így érzi jól magát, akkor éljen egyedül. Ha ezen változtatni szeretne, vagy már nem érzi magát annyira jól egyedül, úgy is elkezdi keresni a párját. Azokkal az embertársainkkal sincs semmilyen baj, miért is lenne, akik már hosszú idő óta keresik a párjukat, de egyelőre eredménytelenül. Sajnos, még sokunkat frusztrál, szorít ez az érzés, de véssük jól az agyunkba: nem azért vagy jó, okos, sikeres, klassz, stb., mert van párod és nem attól vagy kevesebb, ha nincs! Igen, sajnos szeretünk „kedves” véleményeket, ítéleteket mondani másokról: „hát persze Mancinak senki sem jó, azért van egyedül, …biztos van ott Bözsinél valami probléma, amit még nem tudunk, azért van egyedül,…nem is értem Józsit, pedig Kati olyan csinos, rendes csaj,…” (mi mindig kivételek vagyunk)! A szülők részéről az is teljesen természetes igény és hatalmas megnyugvás, hogy felnőtt gyermekük minél előbb „révbe érjen”, úgymond megházasodjon, családot alapítson. Ekkor megkönnyebbülve hátradőlnek, és azt gondolják: oké, ez kipipálva.

Ha szerencséjük van, 100 évre, ha nincs, akkor kezdődik minden elölről. No, csak az nem mindegy, hogy hogyan?  A mai társadalomban nagyon jó dolog, hogy mindenki elvileg úgy élhet, ahogy akar. Ilyen szempontból már nincsenek merev társadalmi elvárások.

Nem kell megindokolni, hogy mit, miért teszünk. Ez egy óriási szabadság, aminek természetesen van egy felelősség oldala is, de ebbe most nem szeretnék belemenni.

Az emberi élet egyetlen elvárása, hogy jól érezd magad a bőrödben, mert vidáman és boldogan minőségi életet tudsz élni. Az, hogy közben nyitott vagy egy társra, az egy plusz jó dolog, de ne dögölj bele!

Igen, az ember, társas lény, és az a legideálisabb, ha ennek megfelelően is él. De nem mindegy, hogy hogyan? Boldog vagyok egy társsal, vagy szenvedek, megpusztulok egy társtól.

1 komment

Kár lenne kihagyni!

2017. április 17. 19:41 - Barányi Ági

Kedves Olvasó!

Egy évtizednyi irodavezetői tapasztalattal állok neki e blog írásának, melyben valós történeteken alapuló tanulságokat, gondolatokat és konkrét javaslataimat kívánom megosztani, hogy eloszlassam a társkeresés körüli tévhiteket, félreértéseket, mítoszokat. Segíteni és biztatni szeretnék, megmutatni, hogy nem vagy egyedül és egyben szórakoztatni egy vidám és tanulságos olvasmánnyal, az elindulásról, az újrakezdésről, az elbukásról és a beteljesült boldogságról.

Kár lenne kihagyni!

Miért is lennél kíváncsi egy sokadik társkeresős blogra, és ez mitől különb, mint a többi?

  • Mert ki más mondhatna neked újat, mint egy irodavezető?
  • Mert végre, hiteles szemszögből fogsz hallani, számodra tuti érdekes és fontos dolgokról.
  • MERT EZT MÉG SENKI NEM MERTE ÍGY LEÍRNI!

MAGAMRÓL: Barányi Ági vagyok, végzettségem pedagógus,

10 ÉVE vezetek egy társkereső irodát.

2007-től, országos hálózat részeként működünk, a Dunakanyar egyik gyönyörű városában. Rendszerünk az ország egyetlen olyan társkeresője, ahol online és irodai (prémium) szolgáltatás is van.
Félreértés ne essék:
NEM akarom a társkereső hálózatot REKLÁMOZNI!
NEM akarok, és nem tudok elképesztő gyorsaságú ókusz - pókuszt mondani a csábításra, pártalálásra, mert abban NEM HISZEK! Az mind kamu.
MIT AKAROK? Gyakorló irodavezetőként beavatni téged az „arculcsapós valóságba”, a műhelytitkokba, a praktikákba. Megosztani veled
rém – izgalmas – valóságos – tanulságos történeteket, tapasztalatokat, amire álmodban sem gondoltál, pedig nagy szükséged lenne rá! Ez kortól és nemtől függetlenül, a javadra fog válni.

Akkor is élményt adó olvasmány lesz, ha nem vagy társkereső, mert majd elmondod annak, aki az. Szórakoztatni és gondolkodtatni szeretnék.  

Szeretném leszögezni, hogy szándékom a segítés és nem a kibeszélés!

Aki megtisztel a bizalmával, eddig is és ezután is diszkréciót kap!

Ezzel a bloggal párhuzamosan készül a könyvem, amit nem csak én írok, hanem néhány ügyfelem is bevállalta saját történetét.

 KIKNEK SZÓL?

  • Akik már kezdik kapizsgálni, hogy ez élet nem mindig „habostorta”.
  • Akik szívesen olvasnak egy vidám, humorosan valóságos blogot,(könyvet) az érzelmi furfangokról.
  • Akik elhatározták, hogy először, másodszor, akár századszor is újra nekiindulva, meg szeretnék találni IGAZI párjukat, mert ez az élet legnagyobb kihívása.

 

Konkrétan, mit fogsz megtudni?

Online társkeresés vs irodai/hagyományos társkeresés – MIÉRT?

Valóban ciki - e társkereső irodába menni, és az tényleg csak a balfékeknek való?  Itt csak a „leértékelt áru” van?

Mikor jó egy kívülálló irodavezető segítsége, vagy egyedül is boldogulsz?

Hogyan működik ez technikailag?   Mit kapsz a pénzedért? Mire vigyázz, honnan tudod, hogy kiben bízhatsz? Biztos, hogy megtalálom a páromat? Istenem, lehet, hogy „baj” van velem? Milyen egy „elitnek”mondott társkereső, és valóban elit? Hogyan randizz, mi illik az első randin és mit tegyél, ha nem szimpatikus valaki? Mitől jó és mitől szörnyű egy fotó? Miért borzasztó egy regisztrációs név, vagy egy adatlap? No, és mi az a „titkos recept”? stb…stb…

Vagy netán, nekünk is egy ici – picit magunkba kellene nézni…hát?

Igen, tudom, téged aztán soha, senki nem fog ” bepalizni”, neked aztán senki ne mondja meg a tuti - frankót.

No, azt nem is akarom!

Kedves olvasó, nem fogsz csalódni, sem unatkozni, mert nem csak a

csilli – villiről, a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” tanmeséjéről írok, hanem arról, hogy ez az út küzdelmes, de megéri és ebben én segíteni tudok.

Arról, hogy a „nem tetszek egy csomó embernek” érzése NEM KUDARC!

Miért, neked talán mindenki tetszik?

Arról, hogy a kísérletezés a próbálkozás NEM KUDARC!

Arról, hogy ezek mind – mind a társkeresés természetes velejárói, ezektől nem kell félni!

Egy biztos, nincs siker, ha nem állunk bele abba a dologba, amit el akarunk érni!

Ezekre, és sok más kérdésre a választ:

gondolatokba, esetekbe, rém - valóságos történetekbe” szedve írtam meg, ami segíteni fog eligazodni ebben az izgalmas világban!

Jogos kérdés: miért vártam 10 évet arra, hogy irodám mozgalmas mindennapjait megosszam a külvilággal? Hát pontosan azért, mert ez óriási felelősség! Azért, mert ez egy érzékeny, bizalmas, intim világ, amivel nem lehet és nem is szeretnék szórakozni.  Azért, mert ehhez a témához úgyis mindenki ért, mindenkinek van véleménye, de a valódi, értékes, mások számára is megszívlelendő tapasztalatokat, csak hosszú évek tanulságával szabad(na) közreadni. Az is visszatartott, hogy millió szám jelentek meg tuti tippek, trendi okosságok és már a csapból is ez folyik.  De valami mindig kimaradt!  No, ekkor éreztem, hogy eljött az én időm!

„Kerítőnőként”, 10 év alatt rengeteg minden történt velem, és a hozzám forduló társkeresőkkel, aminek hatalmas tanulságai vannak. Ezért ajánlok hitelességet a közösen átélt nehézségekkel és sikerekkel együtt!

KÁR LENNE KIHAGYNI!

 

Szólj hozzá!