Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

TÖRTÉNET/26. A XXI. szd. társkeresős átverései,

2018. január 28. 18:52 - Barányi Ági

avagy ők se hitték volna! I.RÉSZ

Kedves Olvasóim!

Az évszázad átveréseit akarom veletek megosztani, ami nem olyan

RTL - es „cicaharc”, piti kis szerelmi pénzlehúzással, hanem előre kitervelt, városokon átívelő, életvitel szerűen űzött

„szemétség, magyarul, profi átb….ás”!

A főszereplő, akit innen is „üdvözlök”,

egy embertípus, egy gonosz, romlott lélek!

 

Kedves Olvasóim! Kezdődjék a hihetetlen és tanulságos játszma!

Figyelmesen olvasd végig, mert megéri!

Megéri, mert erre azt fogod mondani: kisanyám, tudod, kinek magyarázz?

Velem ezt soha, senki nem etetheti meg, mert csak a hülyéket lehet átverni!

Igen, igen, igen, most pedig álljunk meg egy szóra, mert ebben a storyban:

 

Pont én voltam az egyik HÜLYE!

 

Én, a megfontolt(nak), tapasztalt(nak), bazi okos(nak) hitt Barányi Ági!

Én, aki örökké azt pofáztam, hogy engem aztán soha, de soha, senki…!

Igen én - aki emberek százainak kudarcát, átkúrt életét hallgattam már végig.

Igen, én is érintett vagyok!

Magyarul, és finoman szólva, több eszem is lehetett volna!

Eddig óhatatlanul megmosolyogtam másokat, most aztán visszakaptam, mert megérdemlem, hogy rajtam röhögjön a 10 ezres olvasótáborom!

Nagy lecke ez nekem!

 

A téma bonyolult és szövevényes, csak a lényeget fogom kiemelni.

Fél évvel ezelőtt, 2017 nyarán kezdődött és még ma is tart! Szerencsére már nem velem/velünk, de a szálak, jelenleg is, rengeteg ismeretlen, megvezetett ember lelkében göngyölődnek.

Erre mondják azt, hogyha ez nem a szemem előtt zajlik, tuti, hogy nem hiszem el, ráadásul, értelmes és intelligens emberekkel történt!

 

Kedves Olvasóim!

A hitelesség kedvéért fontos tudnotok, hogy csak utólag lettem/lettünk okosak, mert az általam levont tanulságok, összefüggések, „háttér” információk, az „események” után, 1-2 hónap elteltével, és igen intenzív „magánnyomozás” után derültek ki, és még most sem teljesen tiszták!

Lehet, hogy itt már a hatóságoknak is dolga lesz, mert rajtunk kívül is, rengeteg, a lelkileg és anyagilag érintett személy!

Bizony, ha az egyik fél tudatosan/számítóan hülyít, az „áldozatoknak” egy ideig, fogalma sincs semmiről!

 

Akkor következzék, az úgy is „ÁTVERLEK”, nagybetűs története!

Szóval, 2017 áprilisát írunk.

Kedves barátnőm, aki egy 7 éves kapcsolatán volt túl, állandó unszolásomra, végre, újra párkeresésbe kezdett.

Kati, ne maradj egyedül – mondogattam, itt a tavasz, biztosan találunk a klubtagok között, egy neked megfelelő, klassz férfit!

Édes Istenem, bár, ne találtunk volna!

 

Kati szépen el is indult a maga útján, levelek jöttek – mentek, ismerkedett. Egyszer csak felbukkant egy kifejezetten jó pasi, aki online regisztrált volt, nevezzük Bálintnak. 

Ez a férfi Pesten élt, marketing tanácsadóként dolgozott, könyvet is írt, újságírói berkekben hatalmas kapcsolatokkal rendelkezett, + rendkívül nyitott, jó humorú pasinak hirdette magát.

Vaúú, Katikám, örvendeztem, sőt biztattam, no, ő jó lesz neked!

El is indult az ismerkedés, beszélgettek, találkozgattak, ahogy az lenni szokott. Kati egyre boldogabb volt, kivirult, és én is örömmel néztem fejlődő románcukat.

 

Bálint „szuper kis taktikája”  (amit akkor még nem láttunk át)

Kati kereskedő – vállalkozóként dolgozott, imádta/imádja a családját, van két kicsi unokája.

Emberünk első taktikus lépései: jó benyomást kelteni + kiismerni a másikat.

No, szerintetek, mi a legfontosabb az én Kati barátnőm életében?

Hát a családja és a munkája.

 

Nyilván ez lett a célpont: vagyis, már az első találkozásnál ajándékot küldött az akkor születésnapos, 3 éves unokámnak.

Bazi jó fogás, ettől az „úriember gesztustól” Kati is, én is, teljesen lehidaltunk. Az első családi beszélgetések is nagyon jól sikerültek és ezzel a kis „belépővel”, Bálint nem csak a nagyit, de a fiatalokat is levette a lábáról. Állandóan zsongott körülötte az élet, telefonált, szervezett, tevékenykedett, ami a barátnőmnek baromira imponált. 

 

Az „önzetlenség” kezdeti lépései:

Katalin folyamatosan növelni akarta a forgalmát, ezért kitalálta, hogy  jelentős mennyiségű szórólappal teríti a várost, kvázi, jobban felhívja magára a figyelmet.

Természetesen, most már Bálintot is beavatta, aki azonnal a segítés mezejére lépett.

Drága Katikám, látod, hogy én mennyi embernek segítek, és szerzek jobbnál jobb lehetőséget, miért pont az én „kedvesemet” hagynám ki ebből? Természetesen számíthatsz rám! Jelenleg is három cégnél vagyok marketing tanácsadó, van ismerős nyomda, ahol a könyvemet is kinyomtattam, egyértelmű, hogy elintézem ezt neked! Már meg is beszéltem a nyomdász barátommal, hogy jutányosan, 10 ezer db.-ot , csak nekem, csak most, 20 ezer Ft – ért megcsinálja. Most ezt az összeget kérném el tőled.

Kati ettől, a valóban szuper ajánlattól olyan boldog lett, hogy gondolkodás nélkül odaadta a pénzt!

 

Közben Bálint lelkesen udvarolt, már hajnalban küldözgette a gyönyörű gondolatokat, verseket, „drága egyetlen szerelmem” mondatokat, ami Katalin szívét egyre inkább elvarázsolta.

Higgyétek el, hogy a lelkem megtelt boldogsággal, mert végre találtam egy olyan férfit, akinek jó munkája van, nincsenek anyagi gondjai, aki gyengéd, okos értelmes, számíthatok rá és ő segít nekem, nem pedig fordítva!

Már terveztünk is egy közös nyaralást, amire még visszatérek.

 

Alig telt el pár nap, Bálint újabb ötlettel állt elő. Ez a vállalkozásommal kapcsolatos pályázati lehetőség volt, amit vétek lenne kihagyni.

Pont most jutott a tudomására és mit szólnék hozzá, ha megpróbálnánk? Tudod Katikám, én a kapcsolataim révén, járatos vagyok ezekben a berkekben, nagy valószínűséggel, meg is nyernénk, ezzel több 100 ezer Ft - ot kaszálhatnál!

A barátnőmet teljesen lenyűgözte ez a határozottság, önzetlenség, és egyre szerencsésebbnek érezte magát, hogy Bálintra rátalált!

Az csak természetes, hogy segítek neked, mindenben számíthatsz rám!

Most már nem vagy egyedül, én melletted állok, - a férfi, ezekkel a szavakkal biztosította őt, az odaadásáról!

 

És láss csodát, pont, „akadt egy újabb barát”, aki pont ilyen pályázatokat írt, tehát ezzel semmi gond nem lesz, kizárólag a regisztrációs díjat kérném el tőled, ami 17 ezer Ft.

Tuti, hogy nyerünk, és ezt te akkor kamatostul visszakapod.

Kati belement, örömmel odaadta a pénzt!

Kedves Olvasó, Te mit tettél volna?

 

Bálint lendülete, szavai, pozitív hozzáállása, magával ragadó volt. Ezek a projektek köztudottan, hosszabb lefolyású dolgok, ezért teljesen természetesnek tűnt a várakozási idő is. A gyanakvásnak, még csak a szele sem érintett meg senkit!

 

Pár nap múlva, újabb érdekesség történt, bevetődött az üzletembe egy lakatos szakmájú férfi, aki szintén szórólapot szeretett volna nyomtattatni.

Nálam érdeklődött, hogy 2 - 3 ezer példányban, vállalok – e ilyen megrendelést, ill. tudok – e valakit?

Én ezzel nem foglalkozom, de mekkora szerencse, hogy pont hozzám tért be? Épp az én Bálintommal beszéltem telefonon, mikor is a vonal végén meghallotta ezt a kérést, hát azonnal segítő üzemmódba kapcsolt, és biztatott, hogy nyugodtan vegyem fel a rendelést, mert majd ő, az enyémmel együtt, megoldja a dolgot. 

Az illető 20 ezer Ft –ot szánt rá, amit előre ki is fizetett.

Elmondása szerint, sem a városban, de még a környéken sem talált erre lehetőséget, úgyhogy nagyon örült ennek a véletlennek.

Hát ugye, milyen nagyszerű párom van nekem?

 

Közben az én Bálintommal rendszeresen jártunk a fiamékhoz is, aki épp akkortájt „nagyot alkotott”, mert a kis unokám számára, nagyméretű fa játékokat, padokat készített a saját udvarukba.

Ezt meglátta az én drágám, azonnal lefotózta és azt mondta: no, ez olyan eredeti, hogy ő ebből üzletet csinál!

 

Szintén, pár nap múlva már újságolta is, hogy megmutatta a pesti barátainak, akik azonnal rácsaptak és mindjárt rendeltek is 8 db – ot.  

Az árban is megegyeztek.

Biztatott minket, ha ilyen nagy az érdeklődés, „pörgessük” a dolgot, kérte is a fiamat, hogy a faanyag árát előlegezze meg, aztán ő majd szépen, fokozatosan, az elkészülés ütemében, szedi be a pénzt.

A fiamat annyira belelkesítette az érdeklődés, hogy a munkája mellet, azonnal neki is látott.

Ehhez viszont 60 ezer Ft - ra volt szüksége, amiben én is besegítettem.

A cél érdekében és a haszon reményében, ez nem is volt kérdés!

 

Bálintom, látva a fiam hatalmas felbuzdulását, tovább ötletelt és egy „asztalos szerszámokra” való pályázati lehetőséget is talált, amivel 750 ezer Ft –ot lehetett nyerni. Hát ez Isteni – gondoltam.

Ennek a pályázati díja 15 ezer Ft, amit szintén, gyorsan el is kért, nehogy lemaradjunk róla.

Kérdeztem is, hogy miért olyan rohanósan intézi ezeket a nagy pénzt hozó dolgokat? Mikor is elmondta, hogy ezekkel a pályázatokkal nagyon szemfülesnek kell lenni, mert van olyan, hogy csak pár napig, egy szűk körnek lehet rá jelentkezni.

Bizony, bizony, én csak kapkodtam a fejem, mert 3 hónap alatt, ez már a sokadik segítség volt. De az én drága páromnak mindig helyén az esze és még az utolsó pillanatban is, be tudja „súvasztani” a mi jelentkezésünket!

 

Bálint, az önzetlenségével, a gyors intézkedéseivel, teljesen elvarázsolta Kati barátnőmet, aki egyre önfeledtebben áradozott, hogy mennyire örül, hogy végre sikerült egy ilyen, kreatív férfit találnia, aki őt is, és a családját is segíti.

Ő mindig arra tudott megoldást, amire éppen igény volt, csak akkor még ezt mi, erénynek tartottuk!

 

2017 júliusát írtunk, és bevallom, már baromira kíváncsi voltam erre a két lábon járó „Félistenre”, mikor, egy szikrázó nyári napon végre megismerhettem Bálintot, a nagy „Ő” - t!

Egy magas, barna, szakállas férfi állt előttem, aki valóban megnyerő modorral, széles mosollyal és kellő önbizalommal szorította meg a kezem. 

X Bálint vagyok, nagyon örülök, hogy megismerhetem!

 

Pillanatok alatt heves beszélgetésbe kezdtünk, az életről, a munkájáról, no, és az „örök” témáról a társkeresésről.

Valóban egy vidám, jó kedélyű, széles látókörű, segítőkész embernek bizonyult. Azonnal rátért a lényegre, amivel már az első pillanatban felkeltette az érdeklődésemet, ami rólam szólt, és ami zene volt füleimnek,

csak akkor még nem sejtettem, hogy ÉN LESZEK, az újabb célpont,

hogy én leszek ÁTVERVE!

 

No, azt, ami ezután történt, a következő izgalmas részből megtudhatod!

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

(Társkereső irodám elérhetősége:06/20/566-50-47 http://vac.ctk.hu) 

 

Folytatás pár nap múlva: II. rész

A XXI. szd. társkeresős átverései, avagy ők se hitték volna!

 

 

 

 

 

komment

GONDOLATOK/18. Milyen társkereső az, ahol nem találom meg a páromat?

2018. január 21. 16:45 - Barányi Ági

avagy, Miért is nem találom meg az igazi páromat?

Kedves Olvasó!

Üdvözlök mindenkit! Új év - új lehetőségek!

 

Az új év elején természetesen én is számot vetettem az eddigi dolgaimmal, írásaimmal és bizony, a statisztikák alapján azt láttam, hogy legsikeresebb blogom a :

„Velem biztosan valami baj lehet, ha nem találom a páromat”

téma volt.

Törtem a fejem a MIÉRTEKEN?

 

Hát azért az baromi nyilvánvaló, hogy legjobban az foglalkoztatja  az embereket, ami leginkább megérinti, ami leginkább húsbavágó, ami az ő pici kis életükben a legaktuálisabb!

Ezen nincs is mit tovább feszegetni.

 

Aztán megint elgondolkodtam, hogy életünket hiába szövi át teljesen a technika, a milliónyi önismereti és ismerkedési fórum/csatorna, mégis ott tartunk, hogy a legolvasottabb, a „…nem találom a páromat” c. fejezet.

Azért ez nagyon elszomorító, nem?

 

A karácsonyi, újévi forgatagban, de jelenleg is, mindegyikünk rengeteg jókívánságot, bölcs üzenetet kap.

Gépiesen küldözgetjük a bazi nagy igazságokat:

„ha ezt meg azt teszed, és így és úgy élsz, akkor ez meg az lesz és akkor te ilyen, meg olyan fasza gyerek vagy/leszel.”

Ezeket elolvassuk, aztán megállapítjuk: ó, mi is pont ilyen fasza gyerekek vagyunk, aztán továbbküldjük.

 

No, és akkor mi van, mi változik?

Ennek tudatában, talán jobbak leszünk? Jobban élünk, jobbak lesznek a kapcsolataink, jobban fogjuk szeretni a gyerekeinket vagy a szüleinket?

Egy nagy frászt!

Olyan „ropogós” bölcsességek száguldoznak az éterben, hogy az csak, na!

 

Ha ezeknek az igazmondásoknak, csak 10% -át fogadnánk meg, már kiürülnének az orvosi rendelők, a pszichológusok várótermei, és a társkereső irodák honlapjaira kitehetnénk a táblát:

MEGTELT A SZÍVÜNK BOLDOGSÁGGAL

Bocsi, elfogyott a társra váró, társra vágyó klubtag, mert

MINDENKI ELKELT! MINDENKI MEGTALÁLTA A PÁRJÁT!

Vagyis, aki ide bejön, sitty – sutty boldogan, szerelmi mámorban repkedve kilibben az ablakon…!

 

Szóval akkor, hol is van a kutya elásva?

Miért nem találjuk meg a párunkat, vagyis „milyen társkereső az, ahol nem találom meg a páromat?”

Igen, ez egy teljesen jogos felvetés, én magam is feltenném ezt a kérdést!

Eddig rengeteg sikertörténetet, rengeteg boldogságot írtam le, de azért lássuk meg az érem másik oldalát is!

 

Ezen témát 2 okból hoztam elő.

Egyrészt a „sikertelen” ügyfeleimmel kapcsolatban, akik a nálam regisztrált időszak alatt, nem találták meg a párjukat,

A másik apropó, egy híres színész vallomása.

 

Akkor vegyük sorban: szóval, jelenleg is nagyon sok „pártában”/egyedül maradt társkereső ügyfelemmel találkozom jövet – menet az utcán és bizony többük arcáról leolvasható a kudarc, a boldogtalanság és az általuk hangoztatott elégedetlenség is.

Ez nekem nyilván sem emberileg, sem „reklámügyileg” nem jó.

 Hogy miért írok magam ellen, erről a kínos témáról?

a.     Mert ha nem írok, akkor is van, akkor is létezik, akkor is suttogják!

b.     Mert a világon senki nem fogja nekem elhinni, hogy az én irodámban, csak boldogság és az angyali mámor repked.

 

Tehát ezzel a ténnyel foglalkoznom kell, ezért két dolgot tehetek:

1.     lehet erről tudomást SEM venni és úgy tenni, mint akit nem érdekel!

2.     lehet ezzel IGEN csak foglalkozni!

Mivel emberből vagyok, bevallom először az elsőt választottam, vagyis nem érdekelt, nem én vagyok a hibás. Én mindent megtettem, de ez az ő élete és nem az enyém! Ebben bizony nagy igazság van.

 

Aztán ahogy teltek az évek, egyre inkább presztízskérdést csináltam a sikerességemből. Főként azért, mert egyre több általam összehozott pár, összeházasodott!

Ezt a „munkát”csak élvezettel lehet csinálni és én szeretem az embereket összeboronálni. Jól működnek az intuícióim, és szép lassan azt vettem észre, hogy  a velem szemben ülő társkereső férfiről/nőről, már az első, megismerkedő beszélgetés után nagy valószínűséggel, meg tudtam tippelni, hogy mekkora valódi eséllyel regisztrál be a rendszerünkbe, magyarul, ezen idő alatt rátalál - e a párjára, vagy sem!

 

Ezen én is nagyon elcsodálkoztam, mert ez az én kommendálásomtól teljesen függetlenül működött.

Később már tudatosan figyeltem az embertípusokat, a történéseket és az összefüggéseket.

Lehet, hogy pár száz évvel ezelőtt, boszorkányként a máglyán végeztem volna, de akkor is így van! (200 éve nem vállaltam volna be!)

Természetesen voltak/vannak kivételek, de bizony,

FÉLREÉRTHETETLEN JELEK IS!

Ezekre a jelekre, majd szentelek egy egész blogot!

Érdekes lesz!

 

Szóval, miért nem találjuk meg a párunkat a privát életben és/vagy a társkeresőn sem? Miért olyan „K” nehéz ez?

 

Ezen téma felvetésének másik oka, egy facebookon olvasható hír volt, mégpedig: Hölgyeim és Uraim, a pasik pasija, a csupa nagybetűs FÉRFI megdöbbentő vallomása!

Vagyis: Alain Delon, akit a 40 – től fölfelé senkinek sem kell bemutatni, aki korának egyik legvonzóbb, legnagyobb sex szimbóluma, most 83 éves. Megszámlálhatatlan szerelmi partnere, barátnője, jó néhány felesége volt, egyikük a csodálatos, Sissy királynét alakító, Romy Schneider.

Szóval, hogy miért fontos az ő véleménye nekünk?

Hát azért mert Alain Delon a két lábon járó ikon = életöröm + tapasztalat!

Ha valaki tudja, hogy mitől „döglik a légy”, akkor ő, igen!

Az ő szavára érdemes odafigyelni!

 

No, a minap azt nyilatkozta egy TV – nek /újságnak:

hogy MÉG MINDIG KERESI AZ IGAZI PÁRJÁT!

Jelentkezők ugyan szép számmal vannak, de a lelke mélyén, még nem találta meg az IGAZIT!

Hát vaze, ettől én teljesen beájultam!

Megmondom őszintén, nem erre számítottam, csalódtam!

Ugyan is, a sima hír mögött azonnal a tudatalattimra zuhant a társkeresés minden nagybetűs, színfalak mögötti ÜZENETE!

 

Lehet ezen viccelődni, röhögni, rálegyinteni, de ennek számomra, mint társkereső iroda vezetőnek, hatalmas tapasztalati értéke, hatalmas kulissza titka van!

Nyilván, senki nem gondolhatja komolyan, hogy én konkrétan a színész szerelmi életéért aggódom, itt egészen másról van szó!

Szóval, hölgyeim és uraim, gondoljuk csak bele magunkat!

Ha ez a férfi nem találta/találja az igazit, aki egész életében a „tutiban fürdött”, aki hihetetlen fizikai adottságokkal van megáldva, aki jobbnál jobb szerepeket, nőket, hatalmas elismeréseket kapott?

Akinek az egész élete a lehetőségek tárháza volt, akinek a lábai előtt a világ női részlege hevert?

Aki évtizedeken át csillogott, villogott, jött, ment, ismerkedett, utazott, filmezett, falta a nőket, akkor bizony, ehhez képest, mekkora eséllyel keresheti az egyszerű ember fia, lánya,

a „Józsik, Bélák, Jánosok…Katik és Marcsikák az igazit”?

 

Nyilván minden személyiség más, de az egyszerű emberek élik a maguk kis életét és nincs sem anyagi, sem más módjuk „kipróbálni a lehetőségek tárházát”, vagyis megismerkedni egy csomó „nem igazival” ahhoz, hogy rátaláljanak az igazira!

 

Tudom, tudom, hogy ez nyilván nem csak ettől, meg nem csak attól függ, és ezt a „tragédiát” ő is és mi is, túl fogjuk élni, de ez a hír több okból is „pofáncsapósan” elgondolkodtató.

 

Miért is? Mit szűrjek le ebből? Az én irodavezetői életemre mi ennek a tanulsága?

Hát az, hogy én eddig, minden hozzám forduló társkereső ügyfelet nyitottságra, próbálkozásra, merész keresgélésre inspiráltam, vagyis egy

„merj élni, ismerkedni” életvitelre! (most is azt teszem)

És akkor lám – lám, betoppan az évszázad egyik” sármőr” színésze, aki bizony„mert élni”! Akit mindenki irigyelt, aki híres, sikeres, gazdag, vonzó,

csilli – villi életet élt, akire a sors két kézzel öntötte az élet örömeit, aki egész életében nyitott és merész volt.

És egyszer csak nyolcvan egynéhány évesen azt nyilatkozza, hogy: ő bizony MÉG NEM TALÁLTA MEG AZ IGAZIT!  

Kvázi, hiányzik az életéből valaki/valami!

 

Akkor Alain Delonra is érvényes az az állítás, hogy: „Vele is biztosan valami baj lehet, ha nem találja a párját?”

No, erre mondanám azt, hogy „beszarás”, hát ki, ha ő nem?

 

Szóval, akkor hol kell keresni az igazit?

 

A nagybetűs ÉLET tapasztalata alapján, meg kell állapítanunk,

 

hogy nem kívül, hanem BELÜL (is)!

 

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

(Társkereső irodám elérhetősége:06/20/566-50-47 http://vac.ctk.hu) 

 

Folytatás pár nap múlva:

Bekukkantás a modernkori átverések tárházába, avagy ők se hitték volna! 

 

 

                                                                                                                                                 

komment
süti beállítások módosítása