Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

TÖRTÉNET/6. I.rész Új fejezet, megérkezett Zoltán, avagy

2017. május 27. 21:14 - Barányi Ági

Találkozásom a nagy „Ő” -vel! I.rész

(még nem voltam irodavezető)

Századszor tört rám, a tele van a hócipőm az egyedül léttel, - érzés!

Komolyan tenni akartam már valamit. Elmentem egy asztrológushoz is, „T’- hez, hittem is benne, meg nem is. A csillagok állása szerint jön a pasi az életemben és rövid időn belül vállalkozni fogok.

No, azt már nem, csattantam fel, én a biztos állásomat soha nem adom föl egy bizonytalanért! Micsoda hülyeség – gondoltam. Telt, múlt az idő, egy barátnőm a szülővárosomban társkereső irodavezető volt, egy országos hálózat részeként dolgozott. Felhívtam őt Zsuzsi, nincs egy épkézláb pasid, mert már lassan saját magamban sem hiszek. Figyelj, mondta, van itt egy férfi, egészen normálisnak tűnik.. Mit veszthetsz, szólok neki, megadom a telefonszámodat, találkozzatok jó?

Rendben, válaszoltam, de nem nagyon hittem benne. Még aznap este csöngött a telefon. Felvettem, beleszólt egy nagyon kellemes hang, ő  X  Zoltán és engem keresett.

Ledermedtem, azt hittem eláll a szívverésem, ő lesz az, az „egészen normális férfi”. Az irodavezető Zsuzsától kaptam meg a telefonszámát és szeretnék megismerkedni önnel. Holnap délután jó lesz? – kérdezte. Jaj, az nem jó – hebegtem, akkor holnap után? Jaj, az sem jó.  Akkor, mikor jó? Hát nem is tudom, - nyöszörögtem, hogy ilyen - olyan elfoglalt vagyok, természetesen nem volt igaz, de annyira meglepett a dolog, hogy idegességemben össze-visszabeszéltem.

Erre nagy csend lett, majd bölcsen folytatta: Hölgyem, ha ön soha nem ér rá, akkor miért keres társat? Ez a mondat pillanatok alatt kijózanított, - holnap este 4 óra jó lesz, vágtam rá!  Találkahelynek a lakásunktól két sarokkal arrébb lévő utcát adtam meg. Hozzám nagyon közel volt, de ő ezt nem tudhatta.

Másnap fél 4-kor már lázasan készülődtem, Szeptember volt és még igen meleg, tehát vékony ruha és egy pulcsi. Már nagyon izgultam, cicoma, kence, parfüm és minden, ami kell. Háromnegyed 4-kor érkezett haza a lányom, váltottunk pár szót, ő tudott a dolgaimról. Ahogy kinéztem az ablakon, látom, hogy megáll a házunk előtt egy szép autó és kiszáll egy jól szituált, sármos pasi, nézeget és elindul, az általam megadott utca felé. Nóri nézd, ezzel a pasival fogok találkozni – nyilallt belém! Anya, te megadtad egy vadidegen pasinak, hogy hol lakunk? Kérdezte elképedve,- dehogy adtam meg mondtam, - de akkor honnan tudod, hogy ő az, ha nem ismered?  Tudni, nem tudom, csak ez az érzésem.

4 óra volt, elindultam a találkahelyünkre, igen ő volt az, Zoltán, akire az ablakból ráéreztem. Ő állt meg a házunk előtt. Ilyen véletlenek nincsenek! Bemutatkoztunk, végre itt éreztem azt az érzést, amire már régóta vágytam. Nem az Ámor nyilát, nem a mindent elsöprő vágyat, hanem egyszerű, sima érzést: ezzel a férfival, most itt minden kerek! Végre! Rendben van rajta minden,  szimpatikus, a külleme oké, nyitott a világra, jó humora van, jó a beszélőkéje, tisztelettudó, hogy mi lesz ebből, nem tudom, de a belépő jól sikerült, az biztos.

Egy kb. 2 órás, első randi már jelent valamit? Kérdeztem a barátnőimtől, hát persze, tuti, hogy tetszel neki, jaj de jó, örömködtem! Eltelt két nap és semmi. Én fel nem hívom, az biztos, ha akar valamit, akkor keressen ő. És keresett, találkoztunk egyszer, kétszer, százszor, kialakult egy kapcsolat, amit már nagyon – nagyon rég óta megérdemeltem. Kölcsönösen megismertük egymás családját, a gyerekeink is elfogadtak és lassan, lassan elkezdtünk összecsiszolódni.

Mind a kettőnknek volt saját otthona, ő 20 km-rel lakott arrébb egy másik településen, a munkája is néha úgy alakult, hogy otthon kellett lennie, ezért az összeköltözés csak részben történt meg. Ez volt a legideálisabb állapot. Nekem szükségem van a szabadságra, függetlenségre, de fontos, hogy érezzem, tartozom valakihez, hogy mellettem állnak, hogy szükség van rám. Pasi legyen a talpán, aki ezt kibírja! Zoltán még pár évig kibírta.

Nagyon szeretett motorozni, én is többször vele mentem, merész volt, de soha nem meggondolatlan, ezt is imádtam benne. Többször elmondtuk baráti társaságban, hogy sorsszerű a megismerkedésünket, ami engem egyre jobban érdeklődővé tett a társkereső irodák tevékenysége felé. Mindig ott motoszkáltak a fejemben azok a kérdések, van-e erre kereslet, valóban összehoznak-e ott párokat? De hát micsoda ostoba kérdés, hiszen mi vagyunk erre az élő példa! Egyre jobban foglalkoztatott a téma. Eszembe jutottak a korábbi intuícióim, akkor én, ezek szerint képes vagyok megérezni ilyen dolgokat?

A gondolataim állandóan e körül forogtak, egyre eltökéltebb lettem.  Valóban vágytam rá, igen, én ezt szeretném csinálni! Elmeséltem Zoltánnak, hogy mit szólna, ha ilyen tevékenységbe kezdenék? Ő is látott benne fantáziát, és teljes mellszélességgel támogatott!  Elindultam hát az utamon. Az eredeti állásomat nem adtam föl, mellette vállalkoztam. Szerződést kötöttem egy országos hálózat tulajdonosával. Részt vettem felkészítőkön, megismerkedtem az irodavezetőkkel, tapasztalatcseréken voltam, megkaptam az adatbázist, béreltem egy irodát a város központjában és,

MEGNYITOTTAM A TÁRSKERESŐ IRODÁMAT!

 

még nincs vége, folytatás következik

Találkozás a nagy ő”- velII.rész

 Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed

(Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

Szólj hozzá!

TÖRTÉNET/ 5. Telefonos sztorik,

2017. május 22. 20:56 - Barányi Ági

avagy, az „egy kört se futottak” kategóriája

 (Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

(rém) telefonos randi Ágika főszereplésével

 

(még nem voltam irodavezető)

 

Azokat hívom telefonos sztoriknak, amik nem jutottak el a találkozásig.

1-2 levélváltás, telefonbeszélgetések és ezzel vége is. Hát mit mondjak, itt is vannak csodák  A kiválasztásnál mindig az első alapelv érvényesült: csak hozzám illő, független pasi jöhet szóba és lehetőleg ne az ország másik felébe lakjon. Ezzel a kifejezéssel már óvatosan bánok, mert a korábbi pasik is a kiválasztásnál „jónak bizonyultak”, aztán valami mindig elrontódott.

Szóval írtam néhány nekem, valónak. Ezek a férfiak ezer levelet is kaphatnak, de láss csodát, válasz is érkezett. Ilyenkor a legjobb az azonnali telefonszám csere, aztán majd úgy is eldől.

 telefon 1.

Ha tudom, hogy keresni fognak, teljes lázban égek. Jólesik ez az érzés. Szóval vártam Ferenc hívását, hogy pontosan melyik nap fog keresni, azt nem fixáltuk le.  Általában egyedül vagyok esténként, ez nagyon jó, mert nem kell elvonulni, suttogni, bátran tudok válaszolni.

Elérkezett a nagy pillanat, csörgött a telefon, X Ferenc vagyok, B Ágival szeretnék beszélni. A szívem hevesen vert, és elkezdtünk nagyon nyögve –nyelősen beszélgetni. Munkahely, család, gyerekek?  

Furcsállottam, hogy többször kérdez a hangomról, milyen érdekes, milyen erős, milyen határozott, olyan rekedtes egy kicsit.  Te cigarettázol?  Nem, én nem cigizek, mondtam.  Neked mindig ilyen a hangod? Igen, ilyen, válaszoltam.

Én bugyuta, azt hittem, hogy dicsérni fogja, mert valóban egyedi hangfekvésem van.

Hát nem, éppen az ellenkezője történt!

 

Ferenc közölte: ha neked valóban mindig ilyen a hangod, akkor én nem szeretnék veled megismerkedni és letette a telefont!

 

Ez igen, legalább az elején, őszintén megmondta, de abban a pillanatban az én hangom is elakadt és azt hitem, hogy ott helyben elájulok…!  Hát ez aztán nem egy tökölős pasi. Biztos egy kis „barbybabát” várt, és megijedt, vigasztaltam magam, de lehet, hogy nem is akart igazán ismerkedni,  stb…! Barátnők, telefon, ahogy az lenni szokott.

 

telefon 2.

Azért nem fogom feladni ilyen könnyen! Jöjjön ismét a hagyományos forma, hátha mégis itt vár a szerencse. Újabb újság hegyeket vásároltam, „férfi keres nőt”rovat, válogatok, keresgélek, nézzük az internetet is, no, igen, Mátyás, ő lesz az én emberem!

Mátyás 185/90, elvált, diplomás, 2 nagy gyerek, kedves, gyengédségre vágyik, hűséges stb. Annyi szép volt róla írva, túl fényesnek is tűnt. Válaszoltam, én sem bántam csínján a saját fényezésemmel. Megadtam az elérhetőségemet is.

 

Teltek, múltak a napok, egyszer csak egy kora esti órában hív Mátyás. Bevallom nagyon kedélyesen elbeszélgettünk, és nem is volt nyögve-nyelős, határozottan szimpatikus volt. Bár egy dolog felkeltette a figyelmemet, túl nagy zaj volt körülötte. Rá is kérdeztem, te hol vagy most, hogy ilyen hangzavart hallok?

Kissé meglepődve magyarázkodni kezdett, hogy egy kávézóban hazafelé, ez a törzshelye, itt szokta elintézni a telefonjait. Miért nem otthon? Tettem fel a logikus kérdést, hát mert lehet, hogy bejönnek a fiaim és ez meg az…

No, jó, gondoltam, hát te tudod. Eltelt pár nap, nálunk szombaton családi szülinapi ebéd volt.

Szépen megterített asztal a húgomék a gyerekekkel, és én a lányommal. Ilyenkor nagy családi nevetgélések, sztorizások vannak, olyan olaszos hangulat. Egyszer csak csörög a telefonom, hát ez ki lehet, kicsit arrébb mentem, fogalmam nem volt, ki lehet szombaton ebédidőben.

Egy női hang szólt bele és mondta, hogy B Ágnessel szeretne beszélni, én vagyok, válaszoltam.

Ettől kezdve sikítva, őrjöngött, hogy a família kezébe megállt a kanál, mint a filmekben, mindenki meredten nézett rám. Látták, hogy gubanc van, intettem és átmentem a másik szobába, de a válaszaimat nem lehetett, nem hallani.

 

Szóval a tényállás: ez a hölgy az én kedves Mátyásom hites felesége volt, aki rájött, hogy az ő férjecskéje mit művel. Megtalálta a nők válasz leveleit és benne az elérhetőségeket.

Jól éreztem én, azért beszélt ő egy kávézóból, mert otthon az anyu várta. Szegény asszony magából kikelve, üvöltötte le a fejem és elcsukló hangon mondta, hogy ő a jövő héten kórházba megy egy komoly műtétre és szálljak le a férjéről!

Hát ez gyönyörű! Elhebegtem, hogy nagyon sajnálom, de nem én voltam a kezdeményező, én mit sem sejtve válaszoltam a hirdetésre, de ezennel ünnepélyesen kilépek a dologból - mondtam és kinyomtam a telefont.

 

Nagyon kínosan éreztem magam, nem is azért, mert engem átvertek, hanem azért, mert elképzeltem, hogy leélsz valakivel egy életet és ilyen gusztustalan, gagyi módon becsapod. Volt mit mesélnem a barátnőknek.

 

Ezek a történetek voltak társkeresésem első lépései. Az elején sokszor mérgelődtem, kiakadtam, hogy történhetnek meg velem ezek a dolgok? Tényleg minden férfi ilyen? Miért sikerül másnál ráéreznem arra, hogy ki, kit vonz, ki, kihez passzol és saját magamnál ez miért nem működik?

Aztán rájöttem, hogy nem hiába voltak ezek a találkozások, közhely ugyan, hogy ebből tanulunk, pedig igen, tanulunk és fejlődünk. Lehet toporogni és sajnálni magunkat, de nem érdemes. Legalább egy kicsit vegyük tudomásul, hogy mi is hibásak vagyunk saját történeteinkben.

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

Folytatás pár nap múlva:

Egyáltalában létezik olyan ember, aki nekem megfelel, avagy, ébresztő Ágika!  

 

 

 

Szólj hozzá!

TÖRTÉNET/4 Gines rekordot döntöttem,

2017. május 19. 17:57 - Barányi Ági

avagy, a világ legrövidebb (rém)randija!

(Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

negyedik rémtörténet, Ágika főszereplésével

(még nem voltam irodavezető)

 

Egy újabb lovag a láthatáron, (az olimpia évében jártunk) és még mindig egyedül. Ági kezdjünk egy újabb fejezetet, nyisd ki a szíved és indulj.

Mindegy, hogy mi volt korábban, most jobban odafigyelsz az intő jelekre. Oké, rendben! Elő az internetet: Géza,180/70, mérnök, független, Bpest, 2 nagy gyerek. Ez nagyon jó! Leleveleztük és még a héten találkozót akart, ő jön el Vácra. No, ez igen – gondoltam, ez a pasi egy úri ember, legalább nem húzza, vonja, hanem a tettek mezejére lép.

Akkor még nem is gondoltam, hogy mennyire! A sztori egy gázpalack cserével kezdődött. Ugye, mindenki emlékszik ezekre a régi tűzhelyekre, ma már inkább nyaralókban, és kerti partikhoz használják.Ha kiürült, a palackot cserélni kellett. Én éppen készültem életem újabb nagy randijára, mikor is megérkezett a tesóm és sógorom, hogy megoldja ezt a dolgot. Amíg ő szerelt én természetesen örömködve meséltem, hogy kilátásba van egy újabb lovag! Közben elkezdtem: a mit vegyek fel, jaj, nincs egy göncöm sem, ugye csinos leszek– műsoromat. Kiválasztottunk egy dögös, rövid, vállpántos, lenge nyári ruhát. Jó barna vagyok, a lábaim jók, azt kell mutogatnom! A sógor pasisan meg is jegyezte, aztán vigyázz magadra, nehogy bajod essék! Ne viccelj már, délután 3 óra van, és a főtéren találkozunk.

Együtt léptünk ki a házból, felajánlották, hogy elvisznek, cserébe meglesik a pasit. No, azt már nem, majd én először felmérem a terepet, mondtam, és szépen komótosan elindultam a randi színhelye felé. Percek alatt a sarokra értem, ahonnan beláttam az egész teret. Ő a megbeszélt helyen állt és várt. (ő legalább várt) Atya ég, ez egy nagyon jó pasi! Magas, vékony, sármos, vagányul van felöltözve, no, végre! Határozott mozdulatokkal elindultam feléje, ő megfordult, rám nézett, először én nyújtottam a kezem, ahogy azt illik és bemutatkoztunk: Ági – X Géza. Minden idegszálamat mozgósítottam, csak a szemét figyeltem, oké, tetszem neki!

Sétáljunk, vagy beüljünk egy presszóba? – kérdezte. Mivel hőség volt, javasoltam a presszót, és egy jó fagyit.  Aznap éppen az olimpia megnyitója volt. Gondoltam egy merészet, a kínos kezdeti beszélgetések megkönnyítésére. Szóval feltettem az ominózus kérdést: szoktad nézni az olimpiai megnyitókat? Igen, nagyon látványosak – jött a válasz. Van kedved most is belenézni és közben beszélgethetünk,- vetettem fel, mert akkor keressünk egy kivetítős helyet!

Erre Gézám felém fordulva, kajánul  közölte, hogy akkor menjünk hozzád…! Az én szemeim felakadtak, elkezdtem dadogni, majd nagy nehezen elhebegtem, hogy azt nem gondolnám!

Erre Gézám egyszerűen odavágta, ha nem, akkor, szevasz! Sarkon fordult és otthagyott....!!

Én kővé meredve, se köpni, se nyelni nem tudtam. Mielőtt megütött volna a guta, kínomban elkezdtem hangosan nevetni. Hazaértem, ekkor nyílt az ajtó és hozták a tesómék a gázpalackot.  A világ legtermészetesebb módján kérdezte: te mégsem indultál el? De igen és már vissza is jöttem, ez volt a világ legrövidebb randija, kb. 5 perc!

Elmeséltem a röpke randit és majd megszakadtunk a röhögéstől. A sógor mégis csak pasiból volt, mert odaszúrta - igen Ági, igaza volt ennek a fickónak, te vagy a hibás, ha szép csíkos pizsamával vártad volna és gőzölgő lecsóval, akkor minden rendben lett volna…!

Erre majdnem megöltük őt, de úgy nevettünk, hogy majdnem megszakadtunk. És én, még ezt a pasit neveztem úri embernek!  A barátnőim már várták a telefont, ők is megkapták a sztorit én pedig a soros vigasztalást.

Tanulság

Ez a pasi semmi mást nem akart, csak egy alkalmi nőt. Megint nem mértem fel jól a terepet, mert abban a pár levelében is a szex volt a középpontban. Ő érezhette a válaszaimból, hogy ez nálam másképpen működik, de ezek szerint nem érdekelte, mert bepróbálkozott. Kérdezgettem én is a családja dolgairól, ilyen – olyan rövid válaszokat adott is rá, de a vezérgondolat mindig ez volt. A fiairól sem beszélt szépen, élik a maguk életét, mondta, nem igazán foglalkozunk egymással…! Igen Ági, ezek voltak a jelek, Nagyon jól nézett ki, megjelenésében a csajok álma lehetett. Azért akart velem, a saját otthonom környékén találkozni, hogy az alkalmi összebújáshoz legyen meg az ingyen hely. Hát ez fantasztikus, és én még ezt úri embernek tartottam!

Egy pasi, aki ennyire nem tiszteli a nőt! Iszonyúan felháborodtam. Ennyire nem látok át a szitán?  Ingyen K..va! Hát ez nem én vagyok hapsikám!  Ő Casanova akart lenni, de én nem erre vágytam!

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

 Folytatás pár nap múlva: Telefonos sztorik, avagy, az „egy kört se futottak” kategóriája

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: randi

GONDOLATOK/5. Kik jönnek a társkereső irodába?

2017. május 15. 19:52 - Barányi Ági

Tényleg csak a balfékek? Elmondom: mire figyelj, mi alapján válassz!

 (Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

Már gyakorló irodavezetőként:

Kik jönnek az irodába?

A gonoszkodó közvéleménnyel tudatom, hogy nem csak a balfékek! Természetesen ők is, de nem csak ők!

Nekem ne mondja meg senki, hogy mit csináljak, - szokták mondani! Hát nem kell izgulni, nem is akarjuk!

Tudomásul kell venni, hogy sokan, sokfélék vagyunk. Abban a világban, ahol 10 házasságból 5 – 6 válással végződik, ahol a szinglik száma hihetetlen méreteket ölt, ott lehet vicceskedni, de ezeknek a statisztikáknak iszonyú súlyuk van. Nem akarok semmilyen tudományos, vagy morális boncolgatásba belemenni, de a tények, azok tények.

Gondoljunk csak bele abba az érdekességbe, hogy a technika által, milyen sokfajta kapcsolatfelvételi lehetőségünk van. Megnyomunk egy gombot és a világ másik felével is tudunk beszélni, vagy levelet küldeni. Akkor miért élünk ilyen sokan egyedül, miért vagyunk ennyien magányosak, miért nem találja ennyi ember a párját, ha pedig megtalálta, miért válunk el olyan gyorsan?

Ha én ezt tudnám, akkor ez olyan sikerkönyv lenne, ami ezer évre megalapozná a hírnevemet. Ezt valóban csak a jó Isten tudhatja, de azért mi, földi halandók is gondolkodhatunk rajta! 

 

Az biztos, hogy mindent akarunk, és azt is gyorsan akarjuk.  A technika annyira hozzászoktatott minket a hip-hop megoldásokhoz, hogy el sem tudjuk képzelni a „mindennek eljön az ideje”mondás bölcsességét.

Hiába akarunk mi vagányak, trendik, modernek, lenni, ha a lelki folyamatok nem gyorsultak fel! Szóval kik jönnek be az irodába? Bárki, aki több lehetőséget akar. A lehetőség a kulcs, ami nem csak mennyiségi, hanem minőségi, akár volt már házas, akár nem. 

Azt a lépést, hogy valaki felvegye a telefont és bejelentkezzen hozzám, nagyon bátor tettnek tartom. Kell egy nagyfokú elszántság, hogy leküzdje az ismeretlentől való, teljesen normális félelmét. Ha valakinek elindult a lelke, előbb vagy utóbb, de lépnie kell! 

 

A beszélgetéshez fontos a nyugodt légkör, mert ez egy bizalmas szituáció.  Aranyszabály:  Ami az irodában kettőnk közt elhangzik,  az  kettőnk közt is marad

Nem lehet visszaélni senki bizalmával, akár kötünk szerződést, akár nem! Elérkeztünk egy fontos momentumhoz, senkit nem kötelez semmire, ha eljön érdeklődni, tájékozódni, beszélgetni. Ha nem tetszik neki ez a lehetőség, vagy még gondolkodni szeretne, nyugodtan feláll és kisétál az ajtón. Itt semmi nem kötelező!

 

Segítség a józan észnek !

 

·        ÓVATOSAN KEZELD, és szerintem NE IS AKARD, hogy kizárólag helyetted más keresgéljen!  Ez nem azt jelenti, hogy az irodavezető ne segítsen, sőt ellenkezőleg, ajánljon neked, de te is keress, légy részese az életednek!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha a honlap által ajánlott 15 – 20 hölgy/úr mindegyike gyönyörű, elegáns, kifogástalan küllemű, szexis, sármos. (bizony van ilyen) Ők csalinak vannak kitéve.  Ami túl szép, túl csilli – villi, ott mindig turpisság van, ők nem valóságos személyek, ezek nem életszerű ajánlatok! A valódi élet nem ilyen.

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha „képeskönyvből” és nem egy saját adatbázisból mutogatnak ügyfeleket és te nem férhetsz hozzá, vagy kedved szerint nem válogathatsz!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha a honlapon csak tanácsadás, tréningek és egyéb személyiségfejlesztések vannak, ami nagyon jó, de feltétlenül ragaszkodj hozzá, hogy átnézhesd az elvárásaidnak megfelelő hölgyeket/urakat, vagyis kedvedre válogathass! Ha ezt nem teszik lehetővé ilyen – olyan indokokkal és ezután látatlanba kapsz 2 – 3 elérhetőséget, akkor nincs elég ügyfél!

·         ÓVATOSAN KEZELD, ha csak pár fotót mutatnak, vagy még azt sem, vagy közlik veled, hogy felhívnak, ha beregisztrált a te elvárásaidnak megfelelő ügyfél! – Soha nem fog!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha az irodavezető szidja a konkurenciát, vagy más ügyfeleken humorizál!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha csak telefonon tudsz beszélni az irodavezetővel, és a semmiből választva, csekken lehet elküldeni az összeget, a nem létező szolgáltatásra. Még akkor is, ha számlát kapsz róla, mert számlád lesz, csak párod és pénzed nem!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha valakinek nincs irodája és egy „alkalmas” helyen,

pl.: cukrászdában szeretne veled találkozni. Ez ugyan is gagyi dolog. Egy magára valamit is adó vállalkozónak legyen egy nyugodt, kényelmes helye. Micsoda személytelen dolog, hogy a magánéletemet, a gondjaimat, egy olyan helyen mesélem el, ahol nincs intimitás, ahol mellettem fél méterre mások ülnek. Ha ezzel nem tisztelem meg a hozzám fordulót, akkor az illető nem is érdekel igazán, csak a pénze!

·        ÓVATOSAN KEZELD a házhoz menő irodavezetőt. (Természetesen kivételt képez, ha valaki idős, beteg, vagy mozgásában korlátozott) Ebben az esetben, előre meg kell alkudni, vagyis pontosan tudnod kell, hogy mennyit kell fizetni. Ott már nem lehet visszalépés, mert nagyon kellemetlen, ha már megtettek érted ennyi utat. Az üzletnek meg kell köttetnie.

 

Tanulság

Ezek a nevetségesnek tűnő dolgok, nagyon is valóságosak.

Sok - sok társkereső kopogtat be hozzám, az irodába és elmeséli korábbi „kalandjait” az ismeretlenül, csekken feladott pénzekről, és a fent említett„cukiságokról”, amit most már nagyon kellemetlenül él meg.

Hogy miért dőlnek be sokan ilyen helyzeteknek? Mert egyrészt tapasztalatlanok, nem tudják, hogy mit várhatnak el, hogyan működik, mihez van joguk, inkább nem kérdeznek, csak ne nézze őket senki butának, stb, stb. Aztán azért, mert hinni akarnak, ami nem baj, csak ez a vágy olyan erős, hogy eltompítja a racionális gondolkodást.

De ott van a másik oldal, a nagyon is felkészült manipuláló, aki bizony ezt kihasználja, ő nagyon – nagyon bűnös a dologban.  Az embereket könnyű megvezetni, amikor válságot, nehéz pillanatokat élnek át.

Az életünk egy virtuális hullámvasút és mindenki segítséget, fogódzót keres, amikor a lejtő felé sodródik. Ezért hívom fel a figyelmedet azokra a veszélyekre, buktatókra, melyeket egy nyilván valóan tapasztalatlan ember nem láthat.  Óvatosan kezeld a túl szép lehetőségeket, mert nagy része mind kamu!

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

Folytatás pár nap múlva: Gines rekordot döntöttem,

avagy, a világ legrövidebb (rém)randija!

Szólj hozzá!

GONDOLATOK/4. Hogy a randin, NE vele találkozz! BRRR (Jézusom!)

2017. május 11. 20:43 - Barányi Ági

avagy hasznos tanácsok és figyelmeztetések mindenkinek!

Hogy a randin, NE vele találkozz! BRRR (vagy lehet, hogy akarod?)

 

 (Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

Már gyakorló irodavezetőként:

 

Kedves Olvasó!

Végigvezetlek téged egy folyamaton, a társkeresés gondolatának megszületésétől a párod megtalálásáig.

10 évnyi tapasztalattal, gyakorló irodavezetőként rengeteg emberrel beszélgettem/beszélgetek és számos kapcsolatot hoztam össze. (amiről majd itt, folyamatosan olvashatsz)  A hosszú évek észrevételeit, levont tanulságokat, tapasztalatokat megosztom veletek. Egy biztos, hogy senki nem bújhat ki a saját bőréből. Átmenetileg elfed mindent az „entyem, pentyem”, de egy idő után, mindenki  hozza a formáját, ami tuti biztos.

Tök mindegy, hogy párodat, egy társkereső irodában, vagy az interneten, vagy „spontán” keresed, mert az emberi természet mindenütt ugyan úgy működik.  

Ami viszont nem mindegy, az a társkereső irodában kapott segítség és egyéb hozzáadott értékek!

Az „IGAZI való világ”, mindig a kulisszák mögött van, csak figyelj oda!

Tapasztalataim alapján segítek neked eligazodni, szépítés, félrebeszélés, „mismásolás”nélkül, hogy mire figyelj, mik az előnyök és a hátrányok, a buktatók, az átverések, mit tegyél, és mit ne tegyél.

De a megoldás a TE kezedben van.

Vicces, humoros és izgalmas olvasmány lesz, kortól és nemtől függetlenül, Mindenkinek!!!

 

Társkeresés + internet!

 

Szögezzük le, társkeresés mindig is volt és mindig is lesz! Korábban az ezzel foglalkozókat kerítőnőknek, ezt a tevékenységet, kommendálásnak hívták. Társadalmi igény hívta életre.

A forradalmat az internetes társkeresés hozta el. Ez sokak fejében óriási dilemmát okozott. Most elsősorban a szemérmesebb fiatalokra és a 40-es korosztálytól idősebbekre gondolok.

Ők úgy érzik, hogy a társkeresés, az „együtt járás, az udvarlás, mindenkinek a magánszférájába tartozó, teljesen intim dolog. Ezzel szemben az internetes keresgélés minden, csak nem intim! Ez az egyik buktatója.

Bizony, kellemetlen lehet, ha pl. egy egész iskola röhög, a tanár úr társkeresésén, vagy egy város a polgármesterén.

 

Az internet másik buktatója, hogy kontroll nélkül, mindent elbír. Mindenki azt ír magáról, amit akar, érettségi fotót tesz fel az 50 éves férfi/ nő, de már az is megtévesztő, ha 10 évvel ezelőtti az a kép.

Bizony az internetnek óriási az előnye és óriási a hátránya.

A kulcs, pedig az ember, aki használja!

Szóval elindult egy káosz, egy zavaros, amiből egyáltalában nem könnyű kihalászni a valódi érzelmeket! Akarva, akaratlan megtévesztjük a másikat, aztán a személyes találkozásnál sikítva rohanunk el, hogy: anyám, én nem ezt a lovat akartam!(lásd a blog fotót az önbizalommal teli „csodálatos” pasiról) )

 

Nagyok a csalódások, a kiábrándulások, elszáll a bizalom, megsérül a lelkünk, amit nagyon nehéz helyrehozni.

Sok kérdés felvetődik egy emberben, amikor azt olvassa: társkereső iroda.

Mit rejt ez egyáltalán, miért van erre szükség, nem ciki-e odamenni, tényleg csak a balfékeknek van erre szükségük, és csak a maradék van ott?

Kifizetek egy csomó pénzt és mégsem találom meg a páromat?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódtak meg bennem is és nyilvánvalóan mindenki másban.

 

Miért is jön valaki társkereső irodába?  (társkereső iroda = hagyományos társkeresés)

 

Mert NINCS ELÉG LEHETŐSÉGE  ÉS  IDEJE A HÉTKÖZNAPI  ISMERKEDÉSRE!

Mert e témában már 100 kört megfutott, 100 borzalommal találkozott és már kezd beleunni.

Mert lassan, de biztosan betelik az a bizonyos pohár!

Ezért előbb – utóbb eljön a pillanat, amikor intimitást, személyességet és igényességet akar!

Miért is fizet valaki komolyabb összegeket, ha ott van a nyílt internet?

Hát pontosan azért, mert elege lett!

Nem akar becsapva lenni, nem akar mindenki előtt látható lenni, és amiatt a plusz miatt, amit egy irodavezető a személyiségével adni tud.

Aki fizet, az nem fog hazudni, alapvető dolgokban valótlant állítani, mert azt megteheti az ingyenes online oldalakon.

Miért fizetne, ha ingyen is hazudhat? (Természetesen, a hazudozásokat nem szeretném általánosítani!)

Ez a legnagyobb szűrő és a legnagyobb különbség az online és az irodai társkeresés között! Itt elindul egyfajta bizalom. 

A másik fontos dolog, hogy a privát életében, senki nem találkozhat annyi nővel/férfival, mint amennyivel itt a rendszerben és mindenki azért van itt, amiért ő, vagyis párt találni.

Közös a sors és közös az érdek, ami nyitogatja az érzelmeket.

 

Mivel nincs tapasztalatom, honnan tudom, hogy melyik társkereső (céget) irodát válasszam?  (láss a színfalak mögé!)

ILYEN IS VAN, VIGYÁZZ!!

·        Soha ne menj olyan társkereső irodába, ahol nincs elég ügyfél, vagyis nincs kiből válogatni! Ezt honnan lehet tudni?

·        Ezt onnan lehet tudni, hogy NINCS HONLAPJA!

·        HA VAN HONLAPJA, akkor legyen nyilvános, mindenki számára elérhető, de leginkább a saját ügyfelei számára megtekinthető adatbázissal!

·        Hozzám is fordulnak elfoglalt, vezető beosztású hölgyek/urak. Időhiányban szenvednek, ezért maximális segítséget kérnek.  Az irodavezető személyes segítsége soha nem keverendő össze a kevés ügyfél elfedésével, ami egy hatalmas trükközés !

·        Az irodák elsőrendű feladata, hogy a megadott információk, adatok alapján, párkapcsolati lehetőséget közvetítsen, vagyis a társkereső minél nagyobb adatbázisból tudjon választani, az elvárásainak megfelelő hölgyek/urak közül. Tudjon keresgélni és velük kapcsolatot kezdeményezni.

·        A legelfoglaltabb ügyfélnek is legyen lehetősége a beregisztrálás után körülnézni az adatbázisban. Ha ez nem így van, akkor kevés ember van rendszerben és az intimitás fedőnév alatt, inkább misztifikálás, és sumákolás van! (bizony van ilyen hely is) természetesen, ha felvállaljuk a kockázatot, akkor legyen úgy, de utána ne panaszkodjunk

·        Senki nem akarna úgy nagy pénzt fizetni egy társkereső irodába, hogy beregisztrálás után sem tud belenézni az adatbázisba, mert rajta kívül csak 3 - 4 ember lézeng a rendszerben, amit ő nyilván nem tud!

N  No, ekkor történik az, hogy egy ügyes kis szöveggel nem engednek, vagy technikailag nem is tudod megnyitni a rendszert.

·        Ekkor jön az ókusz – pókusz, hogy majd ő, az irodavezető megkeresi helyetted a párodat, de ő is a nulla adatbázisból dolgozik, csakhogy ezt te nem tudod!!!!!

·        Ekkor jön a jó kis duma : ne keresgélj, majd mi keresünk helyetted hozzád illő párt! Ez a szöveg mindig bejön, mert elolvadsz a készséges felajánlástól és az elegánsan tálalt semmitől, pedig, ha tudnád? Majd jön az irodavezető „sakkozása” és pult alól kapsz néhány nevet és telefonszámot, ami egy beépített emberé vagy egy családtagé. Ez pszichológiailag azért fontos, mert az ügyfélnek éreznie kell, a vele való törődést, hiszen fizetett! Az irodavezető pedig alig várja a következő ügyfelet, hogy be tudjon már mutatni neked egy valódi társkeresőt.

·        És itt jön a következő buktató, ha pl.a várakozó hölgy 50-es, és a várva várt új beregisztráló férfi 35 éves! No, ez a baromi ciki, mert nem mondhatod a pasinak, hogy várjon még 30 évet, a csajszi, pedig ne öregedjen tovább! És ezzel elkezdődnek a nagy átverések! Ezt hívják az adatbázis feltöltésének, ami nagyon hosszú folyamat, és amit nyilván nem kötnek az orrodra.

·        Ha nem figyelsz, vagy szemérmeskedsz és nagyvonalúan kiengeded a kezedből az irányítást, bizony a pénzedért kapsz egy nagy semmit!

·        A csillogó, jó hírű név sem garancia, nézz körül, ne dőlj be a praktikáknak, és ne hagyd magad félre vezetni!

Vedd észre, hogy ha nem engednek belenézni a „pakliba”!  Szerinted mekkora esélyed van „bekötött szemmel” párt találni?

 

A jó és korrekt társkeresők honlapjai átláthatóak, rengeteg  lehetőséget, információt tartalmaznak, a központ és az irodák munkaidőben, sőt az irodavezetők még azon túl is hívhatóak, vagyis biztonságot és segítséget adnak. Egyértelművé van téve az online, és az irodai szolgáltatás. Nálunk ingyenesen is működik a hatalmas online rész, ami mindenki számára elérhető és mellette működünk mi, az irodák, az igényesebb, személyesebb, hagyományos regisztrációval. Tehát már otthonról bárki beléphet hozzánk, és ingyen is megnézheti a lehetőségek egy részét.

Kedves olvasó, ha ezek a feltételek nincsenek, veszélyes vizekre evezel!

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

 Folytatás pár nap múlva:  Kik jönnek a társkereső irodába?

Ehhez néhány jó tanács: óvatosan kezeld, ha…!

Szólj hozzá!

TÖRTÉNET/3. A férfilogika mélységei.

2017. május 08. 21:29 - Barányi Ági

avagy, kínos és tanulságos sztori, ami bárkivel megtörténhet

(Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

Harmadik rémtörténet Ágika főszereplésével

 (rém) Randi 3.

(még nem voltam irodavezető)

Lám, lám, milyen bölcs ez az élet!

Ősz volt és nagyon hideg, iszonyú szélvihar már napok óta.

Gondoltam, meg kéne próbálni egy újabb randit, jönnek az ünnepek, a szilveszter, kellene már mellém egy pasi.

 

Következzen Gábor, akit szintén az internetről ismertem meg.

A nagyobb szerencse reményében, én akartam választani, ezért én szólítottam meg őt. Pesti, független, rendezett körülmények között élő, korban hozzám illő, nagyon jó orgánumú férfi volt.

Többször hívtuk egymást, kedves, kommunikatív, és normális  gondolkodású embernek tűnt.

Elmondta, hogy a mobiljával a napokban egy kis baleset történt, de azért nem szeretné megszakítani társkeresését, ezért most csak vezetékes telefonról tud beszélni. Még szerencse, hogy az otthoni vállalkozása miatt erre anno, szüksége volt.

 

Ezt teljes mértékben elfogadtam, sőt, egyfajta bizalmi kategóriának is elkönyveltem, mert aki vezetékesről „mer hívni”, ott teljesen kizárható a környezetében egy feleség, élettárs, barátnő, kvázi valóban egyedül él.

Ez a tény a társkeresésnél nálam igen fontos szempont.

 

Ezt így meg is beszéltem magammal. Bármikor rácsörögtem, mindig kedélyesen elbeszélgettünk, ami alátámasztotta az elképzelésemet.

Hát akkor minél előbb vágjunk bele, gondoltam, egy rövid személyleírás magunkról és induljon, az első találkozás. Pénteki napot ajánlottam, 16 óra a Nyugatiban, a West End felöli kijáratnál.

 

Hideg és nagyon szeles nap volt, ami egyre erősödő szélviharba ment át.

Kissé hezitáltam, hogy elinduljak-e, de a kíváncsiság erősebb volt.

15 óra után értem be, no, mi egy nő első dolga, hát a mosdó keresése, hogy rendbe szedje magát.

Ezt tettem én is, cicoma, rúzs, parfüm, ruha- és frizuraigazítás, szóval, minden, ami kell. A legjobb formámat próbáltam hozni, oké Ági, csini vagy!

Néztem az órát, hogy el ne késsek, közben természetesen a kirakatokat is szemrevételeztem.

 

A szívem erősen kalapált, mivel még nem láttuk egymást. Mi lesz, ha nem tetszem neki? Ági ez a kérdés már nem „játszik”, így döntöttünk, felnőttek vagyunk.

Amúgy a pasi is lehet borzadály. Ha korábban fotót cserélünk, az úgy is csak egyfajta támpont, a személyiség ettől sokkal fontosabb!

Ez így legalább izgi lesz, biztatgattam magam, - hát az is volt!

 

16 óra, várok még 3-4 percet, ami ugyebár íratlan nőcis szabály!

Négy óra 4 perc, mosolyogva kilibbenek, mint egy celeb, már csak a „csapó” és a lesifotósok hiányoztak.

Nagy pátosszal nézek jobbra, nézek balra, elvileg ott kellett volna várnia a nagy Ő-nek, de nem volt ott!

Egyetlen tébláboló pasi sem illett a megadott képbe.

Hát ez szuper, ez valóban baromira izgi, pillanatok alatt a hideg ellenére teljesen leizzadtam, akkor most mi van, megfordult a koreográfia?

No, mindegy, Ági semmi baj, nyugi, nincs pánik, gondolkodj és alkalmazkodj a helyzethez, most akkor én várok.

 

De abban a pillanatban belém nyilallt a következő „szuper” érzés, biztosan távolabbról meglesett és olyan ronda lehetek, hogy azonnal elfutott! 

Ilyen „csodálatos” intuícióim jöttek, de szerencsére az egyre fagyosabb szélnek köszönhetően, lassan az „agymenésem” helyreállt és visszatért belém a normális élet.

 

Szóval, itt valami más lehet! Most mit csináljak? Hívjam, ne hívjam? De ugye nekem csak vezetékes számom volt. Ez egy irtó hülye helyzet.

Ha hívom, lehet, hogy ciki leszek, ha nem, akkor megfagyok. Azt eldöntöttem, hogy várok, de meddig?

Oké, még sétálok 4 óra 10-ig, nem jött, no, még várok negyed 5-ig, nem jött. Ági most kell felhívni – hívtam, nem vette fel, nincs otthon, ez jó, tehát elindult. No, akkor most mi is van?

 

Ahogy az a nagy könyvben írva vagyon, jöttek a teóriák. Elindult, de kidőlt egy fa és megállt a villamos, elindult, de baleset miatt lezárták az utat, elindult, de…..no, itt a vége. Gondoltam fél 5-ig várok, ezután felülök az első vonatra és hazamegyek. Így tettem. 

 

A vonaton szó szerint forrt bennem a méreg, ami az elkeseredettségemmel párosult. Ez valahogy látszódhatott is rajtam, mert ember fia, nem mert, még csak a közelembe sem leülni!

 

Mivel nem akartam mások füle hallatára szerelmi ügyeket intézni, megpróbáltam lenyugodni. Volt időm latolgatni, mit mondjak neki, ha egyáltalán felveszi a telefont és nem vert át, mert hát ez is benne volt a pakliba, bár a beszélgetéseink alapján ezt nem feltételeztem róla.

Teljesen idiótának éreztem magam, átfagyva kb 18 órára hazaértem. Egyszerűen nem értettem a helyzetet. Berontottam a lakásba, nagy levegő és telefon…!

 

Kicsengett, felvette az, ismerős, mackós hang, X Gábor, tessék? (még köszönni is elfelejtettem, rárontottam, mint egy oroszlán)

·       gi vagyok, Gábor neked most hol kellett volna lenned, mit beszéltünk meg, kérdeztem? (ilyen kis kedvesen)

·        Válasz: 4-kor a Nyugatiban, és én ott is voltam!

·        Gábor, te nem voltál ott, mert én 4 óra 4 perckor léptem ki a West End ajtaján, ami kettő lépésre van a megbeszélt helytől, és te nem voltál ott! Miért kellett átverned?  

·        Válasz: Én nem vertelek át, én ott voltam 16 óra 00 perckor, de te nem voltál ott, és én eljöttem!

·        Micsoda, te nem voltál képes várni rám pár percet?

·        Válasz: Miért vártam volna, négy órát beszéltünk meg és te nem voltál ott, ezért eljöttem!

·        Gábor, te komolyan azt kérdezed tőlem, hogy miért vártál volna? – hát a tiszteletért, hogy tesznek érted valamit, a gesztusért, amit én ismeretlenül megtettem feléd, te esélyt se adtál nekem, aki oda - vissza 80 km - t utaztam ezért a találkozásért? Tudom, hogy én ajánlottam fel, de megbeszéltünk valamit, és én bíztam benned. Te, aki 10 percre laksz a Nyugatitól, eljátszottad a hisztis, pattogós, bölcsődés agyú pasit?

Milyen férfi vagy te?

Nem fért volna az életedbe néhány perc várakozás? Akár a vonat is késhetett ebben az ítéletidőben!

Hát tudod, most már rájöttem, miért vagy te egyedül, mert iszonyúan önző alak vagy és egy hatalmas nagy bunkó!

·        Ezzel kinyomtam a telefont!

Tanulság 3.

Nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben, egy újabb kudarc…, aztán elkezdtem gondolkodni az ő fejével. Nem, nem akartam felmenteni, de próbáltam elképzelni a szitut, mi vezetett idáig? Ez a mamlasz, de hatalmas egójú pasi, nyilván kínosnak érezte a várakozást, őt aztán ne várassák meg, ő pontos ember, nem fog egy ismeretlen nőért itt ácsingózni ebben az ítéletidőben. Ha jön - jön, ha nem - nem, őt nem fogja senki átverni! Rajta ne röhögjön a fél Nyugati!

 

Az fel sem merült a pici, pontos agyába, hogy ehhez a találkához én hoztam a nagyobb áldozatot. Pár perc várakozás, nem átverés, hanem életszerű megoldás, és egy kapcsolat reményében, lehet, hogy meg is éri!

Urasága, inkább a megfutamodást választotta, mint a gondolkodást.

Amúgy a mobiltelefon hiánya csak tetézte a helyzetet, ami egyértelműen az ő „sara” volt. Valószínűleg már alapjáraton is ilyen fatengelyes, keményfejű lehetett.

Ki tudja?  Percekkel később ott voltam én, aki ugyanott ácsingóztam a viharban. Nekem sem esett jól, de engem nem érdekelt, hogy ki mit gondol? Kinek tartozom én elszámolással?

 

A randiknak nagy tanulságai vannak, és a tanulságoknak mindig ára van,- meg kell élni, - ahogyan ezt is!

Abban a pillanatban mélységes fájdalmat és szomorúságot éreztem, az önbecsülésem mínuszba ment át. 

 

Miért éppen velem történnek meg ezek a dolgok? Mindenkinek van párja, csak nekem nincs – hangulatba kerültem, kicsit még „fetrengtem” az önsajnálatba, aztán jöttek az életmentő gondolatok.

Lelki szemeimmel elképzeltem magam néhány élethelyzetben, ahol ez a pasi,  minden pillanatban hozná a rugalmatlan formáját! Atya Isten, hát ez nekem a halál lenne!

 

Lám, lám, akivel NEM kell találkoznod, azzal NEM is találkozol! Ugye milyen bölcs ez az élet!  Ez a pasi nem nekem való! Tudták az égiek! Ági, téma lezárva, lapozzunk, jöhet a következő!

 

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

Folytatás pár nap múlva: Egy kis szakma/ Láss a „díszletek” mögé!

Miért is jön valaki társkereső irodába?

Honnan tudom, hogy melyik társkereső (céget) irodát válasszam?  

 

Szólj hozzá!

TÖRTÉNET/2. A pillanat, amikor megláttam a láthatatlant!

2017. május 04. 19:22 - Barányi Ági

Avagy,akivel találkoznod kell, azzal találkozol is!

 

(Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

Még nem voltam irodavezető

Szerintem a társkeresés a legnehezebb és a legproblémásabb emberi tevékenység. Kiadni magad mindig nehéz és kockázatos.

Rajtam ne röhögjön senki, én nem vagyok olyan…, ezek természetes emberi érzések, én sem gondolom másképp. Aztán kell egy „égi” irányító, amikor az ismerkedés minden szereplője jó időben, jó helyen van!

Hát ez történt velem kb 10 évvel ezelőtt. Ezek az események kezdtek kimozdítani a világ vége hangulatból, ezek voltak az első lépések, az első inspirációk  ahhoz, hogy társkereső irodát nyissak.

 

                         Most jöjjenek az izgalmas előzmények!

Kezdeti intuíciók:

Börzsönytúra

Tavasz volt, talán május. Korábbi önmagamhoz képest nagy kiránduló lettem. A korábbit nem volt nehéz űberelni, mert az nulla volt. A testvéremmel, Beával és a barátnőimmel, plusz ilyen olyan aktuális csapattal ezt a nullát feltornáztuk évi 6 – 8 alkalomra. A világvége hangulatomban teljes mellszélességgel a kirándulások felé nyitottam. Szóval elindítottam a „nem savanyodok be” projektet és itt ért össze az egyéni életem a sorsfeladatommal. Jókor voltam jó helyen!

Márianosztráról túráztunk Királyrétre. Ez egy országos túra része volt, aki járatos ezekben a dolgokban az tudja, hogy, ilyenkor az ország minden részéből érkeznek amatőr,(mint mi) és igazolt túrázók. Egyik  kollégám is szervező  volt, kapacitált, hogy vágjunk neki, nem lesz olyan nehéz…! Mindenki egyénileg nevezett be és érkezett Márianosztrára, az indító állomásra.

Én a tesómmal mentem és elgondolásunk szerint kettecskén akartunk nekivágni a hegyeknek, hogy közben meg tudjuk beszélni a családi dolgokat. Belőttünk egy tempót, ami azért volt fontos, hogy látó távolságba előttünk is legyen egy csapat és utánunk is, nehogy eltévedjünk. Vittünk magunkkal enni és inni valót kb. 100 évre, ahogy az amatőréknél szokás.

Már az első állomásnál odacsapódott hozzánk egy fiatal, egyetemista lány egy hatalmas kutyával, hogy engedjük már meg neki, hogy velünk tartson, mert ő egyedül van, és nem ismeri a terepet.

Hát erre mit lehetett mondani? Baromira nem örültünk, mert innentől nem volt magánpletyka, de hát, ha közösségre vágysz, akkor vannak íratlan szabályok is! Ő volt Kata, aki Budapesten élt, egyetemre járt, de már nagyon húzta-nyúzta és unta is. A szülei is piszkálták, mikor fejezi be, és egyébként is induljon el a nagybetűs életbe, mert már 28 éves! Panaszkodott, hogy nem kerek körülötte semmi, szóval minden lapos és érdektelen, a pasik is szörnyűek!

Egyébként sárkányrepülőzik egy budapesti XY szakosztályban, ami nagyon tetszik neki. Hallgattuk ezt a csinos, fiatal teremtést, akinek látszólag mindene megvolt és mégsem találta a helyét a világban.

Közben egy tisztásra értünk, ahol rönkfából asztalok és padok voltak, itt a rutinos túrázók is leültek egy kicsit enni-inni. Nekünk sem kellett több, előkerültek a szendvicsek.

Távolabb egy padnál magányosan ült egy hátizsákos férfi és cigizett. Nagyon mókásan eregette a füstöt. Ő is túrázó volt. A körülöttünk lévő aktívak, szép lassan elindultak, már csak mi maradtunk és a füstölgő pasi. Nekünk sem kellett több, konstatáltuk, hogy ez rémségesen egészségtelen és borzasztó a természettel szemben, ezt mi nem hagyhatjuk szó nélkül, természetesen belekötöttünk…!

Nem voltunk rest odakiabálni,- kedves sporttárs, ez hogy egyeztethető össze az egészséges életmóddal?

A férfi vette a lapot, odajött hozzánk, bemutatkozott, ő volt Péter! Innen már négyen mentünk tovább, plusz a kutya.

Péter  sem úszta meg az önmagáról való mesélést, Budapesten élt, a 30-as éveinek a végén járt, egy ismert TV csatornánál  sokat dolgozik, rengeteget éjszakázik, tele van problémával, feszültséggel.

Túl volt egy hosszabb kapcsolaton, most egyedül él, mert hát ugye a nők! Ide is azért jött, hogy kikapcsolódjon. A mi Katánk figyelmesen végighallgatta, majd olyan vehemensen ugrott neki és osztotta őt a cigivel és az életmódjával kapcsolatban, hogy én csak ámultam bámultam.

Péterünk pedig olyan átszellemülten hallgatta és csodálattal nézte a lányt, hogy, csak, na!

Mögénk kerülve többször lemaradtak és beszélgettek. Kata szidta Pétert, mint egy rossz gyereket, Péter pedig úgy tűnt, mint akinek most éppen erre van szüksége. Kölcsönösen piszkálódtak, csipkelődtek, heccelődtek, mint, akik évek óta ismerik egymást.

Ezen a ponton éreztem, hogy KAPCSOLAT SZÜLETIK, és ez a két ember összetartozik! Egy keskeny ösvénynél Kata mellém keveredett, ahol megbeszéltük, hogy Péter ugyan felelőtlen, de rendes ember és nagyon jó pasi!

Kata, te nagyon tetszel ennek a férfinek, és ez szerintem kölcsönös! Tágra nyílt szemmel hallgatott. Ő még nem érezte azt, ami számomra már nyilvánvaló volt, itt bizony erős vonzalom van. 

Még volt előttünk pár kilométer, pedig már nagyon fáradtak voltunk. Péter, hogy kicsit fényezze a megszürkült renoméját, mesélni kezdte, hogy ő bizony sárkányrepülőzik Bpesten az XY szakosztálynál…! Kata felkiáltott – én is! Óriási nevetés, megbeszélték ki kinek az edzője, ki kit ismer?

De akkor miért nem találkoztunk eddig? Hát ez az élet nagy kérdése…!

Ez a két fiatal egy városban lakott, évek óta egy sportegyesület tagjai és el kellett jönniük egy Börzsöny túrára, hogy jó időben, jó helyen legyenek!

 

A hab a tortán, kb egy év múlva az a kollégám, aki  ebben a  túrában is szervező volt, egy másik túra kapcsán találkozott Katával és Péterrel, akik azt üzenték nekem, hogy mindent köszönnek, mert ők már EGY PÁR!

 

Ennek a párnak köszönök mindent, mert megerősítették bennem azt az érzést, hogy komolyabban foglalkozzak a társközvetítés gondolatával. Ez a két ember valószínűleg akkor is összekerült volna, ha ott nekem nincsenek megérzéseim, és nem tudatosítom a lelkükben elinduló folyamatot, de ki tudja? Jó ezt nekem így gondolni, én sem véletlenül láttam és éreztem meg ezeket a csodákat és nem véletlenül voltam ott, abban az időben, azon a helyen.

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

Folytatás pár nap múlva: rémTÖRTÉNET/2., A férfilogika mélységei.Ahol újra én voltam a főszereplő!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása