Barányi Ági blogja

Hogyan NE dögölj bele a párkeresésbe? - avagy egy társkeresőiroda - vezető 10 évnyi tapasztalata

GONDOLATOK/5. Kik jönnek a társkereső irodába?

2017. május 15. 19:52 - Barányi Ági

Tényleg csak a balfékek? Elmondom: mire figyelj, mi alapján válassz!

 (Társkereső irodámat itt megtalálod: http/vac.ctk.hu) 

 

Már gyakorló irodavezetőként:

Kik jönnek az irodába?

A gonoszkodó közvéleménnyel tudatom, hogy nem csak a balfékek! Természetesen ők is, de nem csak ők!

Nekem ne mondja meg senki, hogy mit csináljak, - szokták mondani! Hát nem kell izgulni, nem is akarjuk!

Tudomásul kell venni, hogy sokan, sokfélék vagyunk. Abban a világban, ahol 10 házasságból 5 – 6 válással végződik, ahol a szinglik száma hihetetlen méreteket ölt, ott lehet vicceskedni, de ezeknek a statisztikáknak iszonyú súlyuk van. Nem akarok semmilyen tudományos, vagy morális boncolgatásba belemenni, de a tények, azok tények.

Gondoljunk csak bele abba az érdekességbe, hogy a technika által, milyen sokfajta kapcsolatfelvételi lehetőségünk van. Megnyomunk egy gombot és a világ másik felével is tudunk beszélni, vagy levelet küldeni. Akkor miért élünk ilyen sokan egyedül, miért vagyunk ennyien magányosak, miért nem találja ennyi ember a párját, ha pedig megtalálta, miért válunk el olyan gyorsan?

Ha én ezt tudnám, akkor ez olyan sikerkönyv lenne, ami ezer évre megalapozná a hírnevemet. Ezt valóban csak a jó Isten tudhatja, de azért mi, földi halandók is gondolkodhatunk rajta! 

 

Az biztos, hogy mindent akarunk, és azt is gyorsan akarjuk.  A technika annyira hozzászoktatott minket a hip-hop megoldásokhoz, hogy el sem tudjuk képzelni a „mindennek eljön az ideje”mondás bölcsességét.

Hiába akarunk mi vagányak, trendik, modernek, lenni, ha a lelki folyamatok nem gyorsultak fel! Szóval kik jönnek be az irodába? Bárki, aki több lehetőséget akar. A lehetőség a kulcs, ami nem csak mennyiségi, hanem minőségi, akár volt már házas, akár nem. 

Azt a lépést, hogy valaki felvegye a telefont és bejelentkezzen hozzám, nagyon bátor tettnek tartom. Kell egy nagyfokú elszántság, hogy leküzdje az ismeretlentől való, teljesen normális félelmét. Ha valakinek elindult a lelke, előbb vagy utóbb, de lépnie kell! 

 

A beszélgetéshez fontos a nyugodt légkör, mert ez egy bizalmas szituáció.  Aranyszabály:  Ami az irodában kettőnk közt elhangzik,  az  kettőnk közt is marad

Nem lehet visszaélni senki bizalmával, akár kötünk szerződést, akár nem! Elérkeztünk egy fontos momentumhoz, senkit nem kötelez semmire, ha eljön érdeklődni, tájékozódni, beszélgetni. Ha nem tetszik neki ez a lehetőség, vagy még gondolkodni szeretne, nyugodtan feláll és kisétál az ajtón. Itt semmi nem kötelező!

 

Segítség a józan észnek !

 

·        ÓVATOSAN KEZELD, és szerintem NE IS AKARD, hogy kizárólag helyetted más keresgéljen!  Ez nem azt jelenti, hogy az irodavezető ne segítsen, sőt ellenkezőleg, ajánljon neked, de te is keress, légy részese az életednek!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha a honlap által ajánlott 15 – 20 hölgy/úr mindegyike gyönyörű, elegáns, kifogástalan küllemű, szexis, sármos. (bizony van ilyen) Ők csalinak vannak kitéve.  Ami túl szép, túl csilli – villi, ott mindig turpisság van, ők nem valóságos személyek, ezek nem életszerű ajánlatok! A valódi élet nem ilyen.

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha „képeskönyvből” és nem egy saját adatbázisból mutogatnak ügyfeleket és te nem férhetsz hozzá, vagy kedved szerint nem válogathatsz!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha a honlapon csak tanácsadás, tréningek és egyéb személyiségfejlesztések vannak, ami nagyon jó, de feltétlenül ragaszkodj hozzá, hogy átnézhesd az elvárásaidnak megfelelő hölgyeket/urakat, vagyis kedvedre válogathass! Ha ezt nem teszik lehetővé ilyen – olyan indokokkal és ezután látatlanba kapsz 2 – 3 elérhetőséget, akkor nincs elég ügyfél!

·         ÓVATOSAN KEZELD, ha csak pár fotót mutatnak, vagy még azt sem, vagy közlik veled, hogy felhívnak, ha beregisztrált a te elvárásaidnak megfelelő ügyfél! – Soha nem fog!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha az irodavezető szidja a konkurenciát, vagy más ügyfeleken humorizál!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha csak telefonon tudsz beszélni az irodavezetővel, és a semmiből választva, csekken lehet elküldeni az összeget, a nem létező szolgáltatásra. Még akkor is, ha számlát kapsz róla, mert számlád lesz, csak párod és pénzed nem!

·        ÓVATOSAN KEZELD, ha valakinek nincs irodája és egy „alkalmas” helyen,

pl.: cukrászdában szeretne veled találkozni. Ez ugyan is gagyi dolog. Egy magára valamit is adó vállalkozónak legyen egy nyugodt, kényelmes helye. Micsoda személytelen dolog, hogy a magánéletemet, a gondjaimat, egy olyan helyen mesélem el, ahol nincs intimitás, ahol mellettem fél méterre mások ülnek. Ha ezzel nem tisztelem meg a hozzám fordulót, akkor az illető nem is érdekel igazán, csak a pénze!

·        ÓVATOSAN KEZELD a házhoz menő irodavezetőt. (Természetesen kivételt képez, ha valaki idős, beteg, vagy mozgásában korlátozott) Ebben az esetben, előre meg kell alkudni, vagyis pontosan tudnod kell, hogy mennyit kell fizetni. Ott már nem lehet visszalépés, mert nagyon kellemetlen, ha már megtettek érted ennyi utat. Az üzletnek meg kell köttetnie.

 

Tanulság

Ezek a nevetségesnek tűnő dolgok, nagyon is valóságosak.

Sok - sok társkereső kopogtat be hozzám, az irodába és elmeséli korábbi „kalandjait” az ismeretlenül, csekken feladott pénzekről, és a fent említett„cukiságokról”, amit most már nagyon kellemetlenül él meg.

Hogy miért dőlnek be sokan ilyen helyzeteknek? Mert egyrészt tapasztalatlanok, nem tudják, hogy mit várhatnak el, hogyan működik, mihez van joguk, inkább nem kérdeznek, csak ne nézze őket senki butának, stb, stb. Aztán azért, mert hinni akarnak, ami nem baj, csak ez a vágy olyan erős, hogy eltompítja a racionális gondolkodást.

De ott van a másik oldal, a nagyon is felkészült manipuláló, aki bizony ezt kihasználja, ő nagyon – nagyon bűnös a dologban.  Az embereket könnyű megvezetni, amikor válságot, nehéz pillanatokat élnek át.

Az életünk egy virtuális hullámvasút és mindenki segítséget, fogódzót keres, amikor a lejtő felé sodródik. Ezért hívom fel a figyelmedet azokra a veszélyekre, buktatókra, melyeket egy nyilván valóan tapasztalatlan ember nem láthat.  Óvatosan kezeld a túl szép lehetőségeket, mert nagy része mind kamu!

 

Ha tetszett, kövess, oszd meg, vagy szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

 

Folytatás pár nap múlva: Gines rekordot döntöttem,

avagy, a világ legrövidebb (rém)randija!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valakikell.blog.hu/api/trackback/id/tr1212507363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása